Elon Musk wint Dogecoin rechtszaak: Kan DOGE koers naar $0,1 stijgen?

774 totale weergaven

Elon Musk heeft een belangrijke rechtszaak gewonnen over Dogecoin. De rechtbank heeft de aanklachten dat Musk en Tesla beleggers misleid hebben met hun promoties van Dogecoin verworpen. De uitspraak zorgde voor nieuwe aandacht voor de meme coin en er wordt gespeculeerd of de DOGE koers $0,1 kan bereiken.

Rechter verwerpt Dogecoin aanklachten tegen Elon Musk

Een rechtbank in New York heeft besloten dat Elon Musk en Tesla niet schuldig zijn aan het misleiden van beleggers met hun uitspraken over Dogecoin. Musk had eerder gezegd dat Dogecoin de “toekomstige valuta van de aarde” is. Volgens de aanklagers waren deze uitspraken misleidend en bedoeld om de koers te manipuleren.

De rechter oordeelde echter dat deze uitspraken “aspiraties en promotie” waren, en geen feitelijke beloften waarop beleggers konden vertrouwen. Hierdoor voldeden de aanklachten niet aan de criteria voor marktmanipulatie en werd de zaak gesloten in het voordeel van Musk.

Ook beschuldigingen over een “pump and dump” plan en handel met voorkennis werden verworpen door gebrek aan bewijs.

Dogecoin koers stijgt door Musk’s steun

Na zijn overwinning in de rechtszaak is Musk verder gegaan met het promoten van Dogecoin. Dit zorgde voor hernieuwde interesse van beleggers. Op X suggereerde Musk dat Tesla mogelijk DOGE betalingen opnieuw gaat accepteren voor hun producten.

Toen een gebruiker vroeg of Tesla DOGE weer zou moeten gebruiken, reageerde Musk met “ME”, wat leidde tot speculatie dat DOGE betalingen misschien ook voor auto’s mogelijk worden.

Dit is niet de eerste keer dat Musk Dogecoin steunt. Eerder dit jaar sprak hij zijn enthousiasme uit over de meme coin tijdens een evenement in Berlijn.

Musk blijft Dogecoin steunen

Musk sprak ook over Dogecoin als oplossing voor financiële problemen. Toen een gebruiker op X voorstelde dat Dogecoin zou kunnen helpen bij het oplossen van financiële beperkingen, reageerde Musk met “Hmm … je maakt een goed punt.” Deze opmerkingen zorgden ervoor dat beleggers opnieuw vertrouwen kregen in de meme coin.

Na Musk’s steun steeg de Dogecoin koers met 4% naar $0,09493, terwijl het handelsvolume daalde met 19% naar $546,11 miljoen. Ook het open interest in DOGE opties steeg met 96% naar $138,36K volgens CoinGlass data. Analisten denken nu dat de koers van Dogecoin verder kan stijgen, mogelijk naar $0,15, als de markt weer in een bull run terechtkomt.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...