Kan Bitcoin instorten in crypto crash deze maand?

420 totale weergaven
Analist geeft Bitcoin koers waarschuwing- Belangrijke trendscore staat bijna op nul
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De crypto markt bevindt zich ondertussen al meerdere weken in het rood en Bitcoin is zelf ook al tot richting de $ 55.000 gedaald. Hiermee is de nummer 1 van de crypto markt meer dan 25% minder waard dan zijn recordhoogte. Toch zijn crypto analisten positief over de nabije toekomst van BTC. Kan Bitcoin instorten bij een nieuwe crypto crash of gaat het richting een nieuwe ATH?

Bitcoin is op het moment van schrijven al bijna 5% minder waard dan een week geleden, en dat is ondanks dat de BTC koers vandaag met een kleine 1,5% is gestegen. De nummer 1 van de crypto markt heeft nu een marketcap van $ 1,09 biljoen, 9,15% minder dan een maand geleden.

btc
Bitcoin koers grafiek (1 maand) – bron: CoinMarketCap

Bitcoin is echter niet de enige crypto die in het rood staat. Volgens vele investeerders is er ondertussen zelfs sprake van een regelrechte crypto crash nu het grootste gedeelte van de top 10 van de crypto markt al wekenlang in het rood staat.

Toch is er met Michael van de Poppe een crypto analist die positief gestemd is over de toekomst van Bitcoin.

Van de Poppe ontkent crypto crash en spreekt over aankomende Bitcoin rally.

Als het aan de welbekende crypto analist Van de Poppe ligt is Bitcoin en de rest van de crypto markt zeker niet bezig aan een crypto crash.

Volgens van de Poppe is het feit dat Bitcoin al met 25% is gezakt vergeleken met zijn recente ATH een ‘normaal’ patroon dat zomaar ook weer opgevolgd kan worden door stijgingen.

 

Volgens van de Poppe zijn de slechte prestaties van de crypto markt vooral te danken aan de slechte prestaties van de aandelenmarkt.

Hij spreekt zelfs over het feit dat we mogelijk staan op de rand van een gigantische stijging in crypto adoptie, met name bij ontwikkelingslanden. Deze toename in crypto adoptie kan gemakkelijk dienen als katalysator voor een nieuwe crypto rally.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Wat gaat Bitcoin waard worden?

Bitcoin kan richting de regio van $ 45.000 tot $ 50.000 dalen voordat het een nieuwe grote rally door kan maken. Deze rally kan Bitcoin vervolgens weer richting zijn ATH brengen. Op deze manier volgt BTC volgens van de Poppe de historische koers trend.

Als van de Poppe gelijk heeft, is er dan ook geen reden om pessimistisch te zijn vanwege een mogelijke Bitcoin crash. De bearish condities zijn slechts onderdeel van de natuurlijke beweging van de Bitcoin koers en het is nu slechts een kwestie van geduld totdat Bitcoin zijn weg omhoog weer inzet.

Geduld is echter niet een eigenschap die elke crypto investeerder heeft. Veel meme coin investeerders zijn bijvoorbeeld op zoek naar grote winsten op de korte termijn.

Voor deze investeerders zijn er echter ook andere opties naast Bitcoin die wel in staat kunnen zijn om op de korte termijn al winsten te realiseren. Met name presale tokens kunnen grote winsten opleveren, omdat tokens hier tegen grote kortingen te koop zijn.

Hieronder beschrijven we daarom een tweetal van deze veelbelovende presale tokens die op de korte termijn zomaar eens aanzienlijke winsten op kunnen leveren.

Pepe Unchained (PEPU) – Pepe alternatief introduceert eigen Layer 2 oplossing

Met Pepe Unchained is er een nieuw Pepe alternatief op de markt verschenen dat al snel indruk wist te maken vanwege de introductie van zijn eigen Layer 2 blockchain. Deze Layer 2 blockchain is ontwikkeld in een poging om weg te stappen van de Ethereum blockchain en zijn gebreken, vandaar ook dat dit project de losgebroken versie van Pepe coin (PEPE) wordt genoemd.

De Layer 2 blockchain van Pepe Unchained staat volledig in het teken van hoge transactiesnelheden en lage transactiekosten, iets wat vele Layer 1 blockchains tegenwoordig niet meer te bieden hebben. Layer 1 blockchains zoals Ethereum worden namelijk steeds trager en duurder en zijn daardoor ook steeds minder interessant voor nieuwe meme coins.

Naast dat Pepe Unchained bezig is om zijn eigen Layer 2 blockchain naar de markt te brengen heeft het ook een uniek staking systeem ontwikkeld waar nu al meer dan 980 miljoen PEPU-tokens in zijn vastgezet. Dit grote aantal vastgezette token is een belangrijk signaal dat men vertrouwen heeft in de toekomst van dit project en ondanks dit grote aantal vastgezette tokens is er nog altijd een APY van boven de 160%.

De presale van dit project bleek al snel een belangrijk signaal dat de community geïnteresseerd was in Pepe Unchained en zijn functies. Deze presale wist namelijk al meer dan $ 12,5 miljoen aan investeringen op te halen en is hiermee een van de beste presales van 2024 te noemen. Omdat de presale zo snel door zijn presale fases heen sprint blijft ook de prijs van PEPU-tokens constant stijgen. Geïnteresseerde kopers zullen dus snel moeten handelen om te profiteren van de huidige lage prijs.

 

Crypto All-Stars (STARS) – nieuwe meme coin ontwikkelt unieke MemeVault

Crypto All-Stars is een nieuw meme coin project dan onlangs een unieke MemeVault creëerde. Deze MemeVault maakt het mogelijk voor gebruikers om bekende meme coins te staken in ruil voor aantrekkelijke beloningen, iets wat tot voorheen nog vrijwel onmogelijk werd geacht. Dit project is er dan ook als eerste in geslaagd om all grote meme coins samen te brengen onder een dak.

Het MemeVault ecosysteem van Crypto All-Stars is een uniek smart contract staking systeem waar het dus mogelijk is om meme coins zoals DOGE, SHIB en PEPE te staken. Gebruikers die dit doen zullen vervolgens in aanmerking komen voor beloningen in de vorm van de STARS token. Deze token kan daarnaast overigens ook worden gestaked in de MemeVault in ruil voor extra hoge beloningen.

Ondanks dat Crypto All-Stars een relatief nieuw meme coin project is weet het zijn investeerders gerust te stellen, aangezien het volledig geaudit is door SolidProof. Daarnaast maakt het project gebruik van duidelijke tokenomics die uitgebreid beschrijven hoe de totale token voorraad van 42,069 miljard tokens verdeeld wordt. Zo wordt er onder andere 20% gereserveerd voor de presale en 25% voor het MemeVault ecosysteem.

De presale van Crypto All-Stars wist onlangs voorbij de magische grens van $ 1 miljoen te stijgen en heeft inmiddels al meer dan $ 1,1 miljoen aan vroege investeringen weten op te halen. STARS tokens kosten op dit moment nog $ 0,0014305, maar deze prijs zal niet meer dan een dag standhouden. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT, FLOKI, SHIB, PEPE, DOGE en creditcard.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
bitcoin crashbitcoin koers

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...