Michael Saylor doet bizarre voorspelling: prijs van bitcoin kan naar $13 miljoen

1527 totale weergaven
Michael Saylor MicroStrategy

Michael Saylor, de uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, heeft wederom zijn vertrouwen in Bitcoin uitgesproken tijdens een interview met CNBC. Sinds MicroStrategy in augustus 2020 begon met het investeren in Bitcoin, heeft het bedrijf voor maar liefst $8,3 miljard aan Bitcoin aangeschaft. Ondanks de grote volatiliteit van de cryptomarkt blijft Saylor optimistisch over de lange termijn vooruitzichten van de munt.

Grote toekomst voor BTC

In het interview voorspelde Michael Saylor dat de waarde van Bitcoin in de komende decennia drastisch zal stijgen. Hij stelde specifiek: “Mijn langetermijnvoorspelling is dat Bitcoin naar $13 miljoen gaat over 21 jaar.” Saylor baseert deze prognose op de groeiende acceptatie van Bitcoin als digitaal goud en zijn potentieel om een aanzienlijk deel van het wereldwijde kapitaal aan te trekken.

Saylor heeft zelf ook meer dan $1 miljard aan bitcoin. Hij is persoonlijk een van de meest prominente Amerikanen die op verschillende manieren vol in bitcoin zit. Zowel privé als zakelijk heeft hij alles gezet op BTC en de verdere stijging ervan. Hij is dus niet bepaald neutraal.

Sinds de eerste aankoop van MicroStrategy is de prijs van Bitcoin gemiddeld met 44% per jaar gestegen. Ter vergelijking: de S&P 500-index steeg in dezelfde periode met gemiddeld 12% per jaar. Door de investering te combineren met leverage, een vorm van schuld waarmee beleggers hun investeringen kunnen vergroten, wist MicroStrategy zelfs een indrukwekkend rendement van 825% te behalen. Dit maakt het bedrijf de best presterende aandelen binnen de S&P 500, waarbij zelfs techgigant NVIDIA wordt overtroffen.

MicroStrategy heeft zijn focus verlegd van zijn oorspronkelijke softwareactiviteiten naar het opbouwen van een Bitcoin-gerelateerd investeringsmodel. Het bedrijf biedt onder andere converteerbare obligaties aan, waardoor investeerders kunnen profiteren van Bitcoin zonder volledig te worden blootgesteld aan de volatiliteit van de cryptomarkt. Hiermee speelt MicroStrategy in op de vraag van investeerders die minder risico willen lopen, maar toch willen profiteren van de potentiële winst van Bitcoin.

Impact van Bitcoin ETF’s

Tijdens het interview werd Saylor ook gevraagd naar zijn mening over Bitcoin-ETF’s (Exchange Traded Funds) en de recente uitstroom van $1,2 miljard uit deze fondsen. Saylor ziet de introductie van Bitcoin-ETF’s als een positieve ontwikkeling voor de markt, maar erkent dat de markt bijzonder volatiel blijft. Hij stelt dat Bitcoin een “slimme, snelle en sterke vorm van geld” is, wat zorgt voor hoge liquiditeit en veel handel. Dit kan echter ook leiden tot prijsschommelingen, vooral in tijden van economische onzekerheid of geopolitieke spanningen.

Toekomst van Bitcoin en regelgeving

Op de vraag naar mogelijke regelgeving door de Amerikaanse overheid gaf Saylor aan dat het huidige beleid conservatief is, maar dat er wel enige vooruitgang is geboekt. Hij verwijst naar recente goedkeuringen van Bitcoin-ETF’s als een stap in de goede richting. Saylor gelooft dat de echte doorbraak komt wanneer grote banken beginnen met het bewaren en verhandelen van Bitcoin. Dit zou volgens hem een enorme impuls geven aan de adoptie van de digitale valuta.

Wat betreft de toekomst van Bitcoin voorspelt Saylor dat de waarde van Bitcoin in de komende jaren zal blijven groeien. Hij stelt dat Bitcoin uiteindelijk 7% van het wereldwijde kapitaal zal vertegenwoordigen, wat een stijging zou betekenen naar een waarde van $13 miljoen per Bitcoin over een periode van 21 jaar.

Saylor blijft optimistisch over Bitcoin als lange termijn investering, ondanks de volatiliteit op de korte termijn. Zijn boodschap aan investeerders is duidelijk: koop Bitcoin en houd het vast voor minstens vier jaar om te profiteren van de sterke kapitaalopbouw.

Lees meer over:
Michael Saylor

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...