Bitcoin koers beleeft beste dag in weken, stijgt 6% tot $58.000

608 totale weergaven

Bitcoiners hebben vandaag na lange tijd eindelijk weer reden voor een voorzichtige glimlach. De bitcoin (BTC) koers is namelijk hard gestegen, waarmee het tot een veilige afstand is gekomen van zijn gevarenzone rond de $ 50.000. 

Of dit het begin is van een trendommekeer, valt nog te bezien. Toch is het een groot contrast met de afgelopen weken waarin de koers ontzettend hard is gedaald.

Beste dag in weken voor BTC

De bitcoin koers beleefde gisteren zijn beste dag sinds 23 augustus met een stijging van zo’n 4%. Op de piek van vlak boven de $ 58.000 stond bitcoin zelfs 6% hoger dan in de middag, maar de dag werd afgesloten rond de $ 57.000.

Op zaterdag en zondag kleurde bitcoin ook al in het groen, waardoor de discussie is opgelaaid of er een punt is gezet achter de neergaande correctie van de afgelopen tijd.

Op 26 augustus – toen bitcoin op zijn piek nog werd verhandeld voor $ 65.000 – raakte bitcoin namelijk verzeild in een dalende trend. Vorige week vrijdag vond deze een dieptepunt van $ 52.500, wat een totale daling van bijna 20% markeert. 

Op de bodem stond de Bitcoin Fear & Greed Index weer op ‘extreme angst’. Men vreesde dat bitcoin onder zijn eerdere dieptepunt van begin augustus rond de $ 49.000 zou dalen, wat de weg zou vrijmaken voor een veel verdere correctie richting $ 40.000.

Inmiddels staat de sentimentindicator weer in de hogere regionen van ‘angst’, en durft men weer naar hogere koersen te kijken. Toch blijven veel investeerders voorzichtig, aangezien september bekendstaat als Bitcoin’s slechte maand van het jaar. Er zijn maar weinig mensen die denken dat bitcoin de komende weken het roer alweer volledig om zal slaan.

Bitcoin ETF’s eindigen negatieve recordreeks

Ook de Amerikaanse bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) beleefden gisteren hun beste dag in lange tijd. Uit gegevens van Farside Investors komt naar voren dat de in januari gelanceerde fondsen gisteren $ 28,6 miljoen aan kapitaal verwelkomden, wat het beste resultaat sinds 26 augustus markeert.

De bitcoin ETF’s zaten in hun slechtste reeks sinds de lancering met acht handelsdagen op rij aan uitstromen. In totaal hebben investeerders maar liefst  $ 1.185,9 miljard uit de fondsen gehaald, wat de verkoopdruk van bitcoin logischerwijs flink heeft opgevoerd. 

Al met al was gisteren een uitstekende dag voor Bitcoin, waar investeerders al lange tijd naar verlangden. Het optimisme straalt ook door naar de rest van de markt, waar veel altcoins forse stijgingen hebben laten zien.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...