DeFi hoorzitting van het Congres: Verhit debat over de toekomst van DeFi in de VS

404 totale weergaven
defi-hoorzitting

Wetgevers in het Huis van Afgevaardigden in de VS hebben gedebatteerd over de toekomst van DeFi tijdens de eerste hoorzitting ooit, waarbij de nadruk lag op de risico’s, voordelen en uitdagingen op regelgevingsgebied van DeFi. 

Amerikaanse wetgevers in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden waren gisteren verwikkeld in een verhit debat tijdens de eerste hoorzitting van het Congres over DeFi (gedecentraliseerde financiën). Op hun tweede dag na de onderbreking hebben de leden van het House Financial Services Committee experts uitgenodigd om de toekomst van DeFi te bespreken.

De House Subcommittee on Digital Assets, Financial Technology, and Inclusion organiseerde een sessie met de titel ‘Decoding DeFi: Breaking Down the Future of Decentralized Finance’:

French Hill, voorzitter van de subcommissie, benadrukte dat het doel van de hoorzitting was om opkomende onderwerpen in de financiële wereld te onderzoeken, waaronder tokenisatie en de rol van blockchains.

Gemengde gevoelens over DeFi

Niet alle wetgevers deelden het enthousiasme van Hill voor DeFi. Sommige Democraten hebben hun bezorgdheid geuit, waaronder Brad Sherman, die zich afvroeg of DeFi enig ander doel dient dan hulp bij belastingontduiking, criminaliteit en het ontduiken van sancties:

“Wat we hier hebben is een poging om miljardairs te bevrijden van inkomstenbelasting.”

Deze opmerkingen van Sherman leidden tot een weerlegging van Peter van Valkenburgh, onderzoeksdirecteur bij Coin Center, die betoogde dat het gebrek aan regelgeving deels verantwoordelijk is voor de niet-naleving in de cryptosector:

“Belastingontduiking is illegaal en er moet toezicht op worden gehouden. Duidelijkere richtlijnen van toezichthouders kunnen deelnemers uit de sector helpen belastingwetten beter na te leven.”

Van Valkenburgh wees erop dat gebruikers van crypto vaak moeite hebben om te begrijpen hoe ze aan belastingverplichtingen moeten voldoen, vooral met betrekking tot vermogenswinsten en inkomsten verdiend via gedecentraliseerde netwerken. Hij benadrukte daarbij de noodzaak van duidelijkere belastingregels van autoriteiten, zoals de IRS.

Betere financiële inclusie

Amanda Tuminelli, hoofd juridische zaken bij het DeFi Education Fund, zei in haar openingsverklaring dat TradFi (traditionele financiën) ‘afhankelijk zijn van tussenpersonen die vaak als poortwachters voor valuta dienen’. Hierna vervolgde ze:

“Grote banken kunnen de toegang tot het systeem weigeren, om discriminerende redenen of zonder reden. Maar DeFi is open toegang, iedereen met een internetverbinding heeft toegang tot een DeFi-protocol en dat is het toppunt van financiële inclusie.”

Zijn toezichthouders voldoende om DeFi-platforms in de gaten te houden?

De vertegenwoordiger van de Democraten, Maxine Waters, noemde de hacks van de X (Twitter) accounts van Laura en Tiffany Trump om een scamtoken te promoten dat verband houdt met het DeFi-project van de familie Trump: ‘World Liberty Financial’.

Minstens 200.000 mensen bekeken de berichten door de oplichters, waarbij ongeveer 2.000 mensen slachtoffer werden van de scam, die gezamenlijk voor $1,8 miljoen aan neptokens kochten.

Ze trok het vermogen van de toezichthouders, zoals de SEC (Securities and Exchange Commission) en de CFTC (Commodity Futures Trading Commission) in twijfel om om te gaan met DeFi-platforms en ‘massale niet-naleving door entiteiten die beweren dat ze gedecentraliseerd zijn om naleving van de regelgeving te voorkomen’.

Wat brengt de toekomst voor de DeFi regelgeving in de Verenigde Staten?

De hoorzitting, met getuigenissen van vijf experts uit de industrie, duurde in totaal ongeveer anderhalf uur. Er wordt verwacht dat wetgevers tot 27 september in zitting zullen blijven voordat het verkiezingsreces aanbreekt.

Nu de deadline voor het Congres om tegen 30 september een financieringswet goed te keuren nadert, zullen de discussies over DeFi en de bredere blockchain-ruimte waarschijnlijk voortduren. Hierbij blijven wetgevers aan beide kanten van de kloof worstelen met de beste aanpak om de snel evoluerende sector te reguleren.

Lees meer over:
DeFi debat

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...