Technische Analyse Dogecoin (DOGE): Ontdek de invloed van Elon Musk’s berichten op X

370 totale weergaven
dogeverse

Dogecoin (DOGE), de populaire meme-cryptocurrency, blijft in de schijnwerpers staan, dankzij de aanhoudende steun van Tesla-CEO Elon Musk. Zijn recente posts op X en opmerkingen hebben opnieuw gezorgd voor speculaties in de cryptomarkt, waarbij elke vermelding van DOGE leidt tot opvallende koersbewegingen.

In deze technische analyse duiken we dieper in op de impact van Musk’s recentste uitlatingen en onderzoeken we hoe welke signalen de grafiek geeft om het waarschijnlijkste toekomstige koersverloop te bepalen. 

Technische analyse Dogecoin (daggrafiek) 

https://www.tradingview.com/x/Y8pJpvxL/

Dogecoin (DOGE) blijft een van de meest besproken cryptocurrencies, mede door de voortdurende steun van Elon Musk. Op 9 september plaatste hij de volgende tekst op X: “Naturally, our official mascot will be the Doge”. Dezelfde dag sloot dogecoin 7,9% hoger. Hoewel zijn uitspraken niet altijd leiden tot langdurige koersbewegingen, kunnen ze wel voor tijdelijke volatiliteit zorgen. Het is daarom belangrijk om deze externe factor in het oog te houden, vooral wanneer de technische indicatoren wijzen op mogelijke uitbraken.

Op de grafiek van Dogecoin is duidelijk een dalend trendkanaal zichtbaar, aangegeven door de gele stippellijnen. Dit kanaal geeft aan dat de koers sinds de piek van eerder dit jaar in een neerwaartse trend zit, waarbij de toppen en bodems van de koers lager worden binnen het kanaal. Dit patroon wijst op een aanhoudende neerwaartse druk op de koers, waarbij er nog geen duidelijke signalen zijn van een ommekeer.

Binnen dit kanaal bevinden zich meerdere belangrijke koersniveaus:

  • Weerstand: De bovenkant van het trendkanaal valt op dit moment samen met de weerstand rond $ 0.11546 (top 23 augustus). Dit niveau fungeert als belangrijke weerstand en een eventuele doorbraak boven dit niveau zou de neerwaartse trend kunnen doorbreken en een signaal geven voor een mogelijke opwaartse beweging.
  • Steun: Aan de onderkant bevindt zich een sterke steun rond $ 0.09099. Dit is een cruciaal niveau, omdat een doorbraak hieronder verdere dalingen kan inluiden richting de volgende grote steun rond $ 0.07404.

De grafiek toont tevens twee belangrijke Exponential Moving Averages (EMA’s):

  • De 55-daagse EMA (blauwe lijn) bevindt zich rond $ 0.1074. Op dit moment zit de koers daaronder, wat wijst op een bearish sentiment op de korte termijn. Als de koers boven deze lijn weet te sluiten, zou dat een eerste teken kunnen zijn van een potentiële herstelbeweging.
  • De 200-daagse EMA (rode lijn) rond $ 0.1195 fungeert als een sterke lange termijn weerstand. Een doorbraak boven deze EMA zou een sterke bullish indicator zijn en de mogelijkheid openen voor verdere duurzame koersstijgingen.

Vooruitzichten en koersdoelen

Op basis van de huidige technische analyse is de koers van Dogecoin gevangen in een neerwaarts trendkanaal met duidelijke weerstand rond de $ 0.115 en steun op $ 0.09099. Een doorbraak boven de genoemde voortschrijdende gemiddelden en de weerstand op $ 0,115 kunnen een nieuwe duurzame stijging betekenen. Na een uitbraak kunnen beleggers zich richten op koersdoelen als $ 0,144 en $ 0,175 en vervolgens zelfs $ 0,2288.

Aan de andere kant, als Dogecoin onder de steun van $ 0.09099 zakt, kan er verdere neerwaartse druk ontstaan met het risico van een daling richting $ 0.07404 of lager.

Lees meer over:
DOGEDogecoindogecoin koers

Door: Justin Blekemolen

Justin Blekemolen is een ervaren beleggingsspecialist met diepgaande kennis van de financiële markten. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring met technische analyse en deelt zijn inzichten door middel van artikelen op Bitcoinmagazine.nl. Sinds 2018 informeert hij beleggers via het LYNX-Kennisportaal ...