Cardano koers stijgt met 9% in een week terwijl cryptomarkt daalt: Blijft ADA stijgen?

572 totale weergaven

Terwijl veel cryptovaluta te maken hebben met een dalende markt, presteert de Cardano koers opvallend goed. De ADA koers is in de afgelopen week met 9% gestegen. Deze stijging heeft ervoor gezorgd dat veel lange termijn beleggers hun winst nemen door een deel van hun ADA te verkopen. Ondanks de verkoop door deze beleggers, blijft Cardano als 11e grootste cryptomunt zijn opwaartse trend voortzetten. Kan de ADA koers nog verder gaan stijgen?

Cardano beleggers pakken winst

Cardano heeft de afgelopen week veel winstgevende transacties laten zien, terwijl de rest van de cryptomarkt juist verlies lijdt. Door de sterke koersstijging van ADA hebben veel beleggers hun kans gepakt om hun winst veilig te stellen.

Op donderdag was de verhouding tussen winst- en verliesmakende ADA-transacties 1,53. Dit betekent dat voor elke verliestransactie er 1,53 winstgevende transacties waren. Deze verhouding heeft ervoor gezorgd dat lange termijn beleggers hun ADA hebben verkocht om te profiteren van de hogere koers.

Data van Santiment laat zien dat dit heeft geleid tot een daling in de gemiddelde leeftijd van de ADA munten die worden verhandeld. Dit betekent dat veel beleggers hun oudere munten nu verkopen, vaak gekocht toen de koers veel lager stond.

cardano ada santiment

Cardano koers verwachting: weerstandslijn doorbreken is cruciaal voor ADA

Ondanks dat veel beleggers nu winst pakken, lijkt de ADA koers nog verder te kunnen stijgen. ADA probeert door een dalende weerstandslijn te breken. Deze weerstandslijn is sinds midden juli een belangrijk obstakel voor de koers. Het ontstaat wanneer er veel verkoopdruk is en de koers moeite heeft om boven een bepaald niveau uit te komen.

Cardano ADA Sept 12

Als het ADA lukt om deze weerstand te doorbreken, kan de koers met nog eens 34% stijgen en rond de $0,47 uitkomen. Dit zou het hoogste punt in twee maanden zijn.

Maar als er te veel verkoopdruk ontstaat en er minder vraag is naar ADA, kan de poging om door de weerstand te breken mislukken. In dat geval kan de koers dalen naar $0,27.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...