MicroStrategy koopt 18.300 bitcoin (BTC)

754 totale weergaven
Wat betekent MicroStrategy's nieuwe aankoop en voorspellingen van verdere dalingen?

Het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy heeft maar liefst 18.300 bitcoin (BTC) gekocht. Dat maakt de ICT-dienstverlener vandaag bekend op X.

Het gaat om een aankoopbedrag van 1,1 miljard dollar, voor een gemiddelde prijs van $60.408. In totaal bezit het bedrijf nu maar liefst 244.800 BTC. De totale aankoopprijs was 9,45 miljard dollar, met een gemiddelde van $38.585 per bitcoin. Daarmee staat het bedrijf dus nog flink op winst.

Eerste bitcoins

MicroStrategy kocht zijn eerste Bitcoin op 11 augustus 2020. Het bedrijf investeerde toen $250 miljoen in BTC als onderdeel van een nieuwe kapitaalallocatiestrategie. CEO Michael Saylor beschouwt bitcoin als een beter alternatief voor traditionele kasreserves vanwege zorgen over inflatie en de afnemende waarde van fiatvaluta’s.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...