Cardano koers kan met 43% dalen: analisten waarschuwen voor crash

1099 totale weergaven
Cardano koers kan met 43% dalen: analisten waarschuwen voor crash

De Cardano koers heeft recent een lichte stijging laten zien doordat de cryptomarkt weer wat opkrabbelt. Toch waarschuwen verschillende analisten dat deze opleving tijdelijk kan zijn. Sommige experts voorspellen zelfs dat de ADA koers kan dalen tot $0,20, een forse daling van 43% ten opzichte van de huidige waarde.

Analist Lingrid ziet dalende trend voor ADA koers

Een van de bekende analisten, Lingrid, adviseert op dit moment om ADA te “shorten”, wat betekent dat ze verwacht dat de koers zal dalen. Volgens haar ligt Cardano nog steeds onder de belangrijke weerstand van $0,35. Dit betekent dat het de prijs niet lukt om boven dit niveau uit te stijgen, wat een teken is van zwakte.

Lingrid merkt op dat ADA momenteel beweegt net onder $0.35. Er is een zogenaamde doji candle verschenen op de grafiek, wat vaak een teken is van onzekerheid in de markt. Dit zou kunnen betekenen dat de koers opnieuw getest wordt rond de steun van $0,325.

Als Cardano er niet in slaagt om deze steun vast te houden, waarschuwt Lingrid dat de koers verder kan zakken richting de $0,30. Ze adviseert daarom handelaren om shortposities te overwegen en raadt aan om te verkopen.

tradingview lingrid

FinancialFreedomGoals verwacht grotere daling voor Cardano

Een andere bekende analist, FinancialFreedomGoals, deelt dezelfde zorgen. Hij zegt dat veel altcoins, waaronder Cardano, zich momenteel in een neerwaartse trend bevinden. De technische indicatoren geven aan dat er mogelijk meer verliezen aankomen.

Onlangs is ADA uit een zogenaamd “rising wedge” patroon gebroken, wat normaal gesproken wijst op een verdere daling. Deze beweging werd ondersteund door een stijging in handelsvolume, wat de zorgen over een verdere koersdaling versterkt.

FinancialFreedomGoals wijst ook op de MACD-indicator, die nu bearish is. Dit betekent dat de kans groot is dat de koers verder zal dalen. Hij noemt belangrijke steunpunten rond $0,2506 en $0,2197. Als de koers tot het lagere punt van $0,2197 zakt, betekent dat een daling van 33% vanaf de huidige prijs van ongeveer $0,33.

Vergeleken met het hoogtepunt van ADA eerder dit jaar, toen de koers rond $0,80 lag, zou dit een verlies van maar liefst 73% betekenen.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...