Toncoin koers op een keerpunt: herstel of nieuwe daling?

314 totale weergaven
toncoin koers

Toncoin, de cryptomunt verbonden aan Telegram, is vandaag met 4% gedaald. Toch lijkt de TON koers binnenkort juist omhoog te kunnen gaan door bepaalde on-chain signalen. Zowel technische signalen als het feit dat Toncoin holders hun coins vasthouden en niet verkopen, ondersteunen deze positieve verwachting.

Positieve signalen voor Toncoin koers ondanks daling

Technische analyses laten zien dat de markt voor Toncoin mogelijk herstellende is. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator, een veelgebruikte tool om marktbewegingen te volgen, toont een zogenoemde “double-bottom” bearish divergentie. Dit patroon kan erop wijzen dat er een koersstijging aan zit te komen.

Daarnaast lijkt de MACD bijna een bullish crossover te laten zien, wat betekent dat de neerwaartse druk afneemt. Dit zou een goede basis kunnen vormen voor een mogelijke koersstijging van Toncoin, omdat beleggers voorzichtiger optimistisch worden.

Volgens de laatste gegevens is de verkoopdruk laag. Minder dan 16% van de actieve wallets maken winst op dit moment volgens IntoTheBlock. Dit is belangrijk, want als meer dan 25% van de beleggers winst maakt, kunnen zij sneller verkopen, wat de koers naar beneden kan drukken. Gelukkig is dat bij Toncoin nu niet het geval, wat ruimte biedt voor een herstel.

Toncoin Active Addresses

Toncoin koers verwachting: kan $6.04 bereikt worden?

Toncoin is vannacht onder de $5.50 gezakt. Als Toncoin er echter weer in slaagt om de $6.04 om te zetten in een steunpunt, kan dit een teken zijn dat de markt weer positief wordt.

Wanneer de koers van Toncoin door de $6.04 breekt, ligt de volgende weerstand rond $7.09. Als dit niveau bereikt wordt, kunnen investeerders flinke winsten behalen, wat het vertrouwen in Toncoin verder zou vergroten.

toncoin koers analyse

Mocht het Toncoin echter niet lukken om de $6.04 te bereiken, dan is een terugval naar $4.80 mogelijk. Dit is een belangrijk niveau om in de gaten te houden. Zakt de koers verder naar $4.29, dan vervalt het huidige optimistische beeld en kan er extra druk ontstaan om verder te dalen.

Lees meer over:
Toncoin

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...