Bitcoin koers omlaag in aanloop naar cruciale woensdag

682 totale weergaven
Bitcoin koers breekt door $60K: Tot welke prijs gaat BTC stijgen?

Bitcoin nam in de nacht van zondag op maandag een paar stapjes terug, terwijl de markt in spanning wacht op de eerste renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank van komende woensdag.

Met de eerste renteverlaging in vier jaar komen er lossere financiële omstandigheden aan. Meestal is dat bullish voor risico-assets als bitcoin, maar dat is niet het geval als die renteverlagingen gepaard gaan met een recessie. Precies daar maakt de markt zich nu zorgen over.

Zorgen over een recessie

Om die reden zijn de economische voorspellingen van de Federal Reserve en de woorden van voorzitter Jerome Powell tijdens de persconferentie die op het rentebesluit volgt belangrijker dan het besluit zelf.

“De verlaging is minder belangrijk dan de signalen die de Fed geeft tijdens de persconferentie en het publiceren van de nieuwe versie van de dot plot”, aldus Sean McNulty van Arbelos Markets. “Als de uitleg en de persconferentie voldoende dovish (zachtaardig) zijn, dan verwachten wij stijgende koersen voor bitcoin”, zo gaat hij verder.

Bron: Bloomberg

Bitcoin lijkt in ieder geval in onzekerheid te verkeren momenteel. Na een stijging van ruim 10% over de afgelopen dagen tot en met zondag, is de bitcoin koers met rode cijfers aan de nieuwe week begonnen.

Bron: CME Group

Dat lijkt het gevolg van de kans op een “jumbo-renteverlaging” van 0,50% op woensdag (zie bovenstaande tabel). De markt wordt in toenemende mate onzeker over de gezondheid van de Amerikaanse economie en dat zijn niet de juiste signalen voor bitcoin.

Donald Trump opnieuw aangevallen?

Deze perikelen lijken in ieder geval zwaarder te wegen dan de Amerikaanse verkiezingen op dit moment. Afgelopen weekend is er namelijk opnieuw (waarschijnlijk) een moordaanslag op Donald Trump mislukt.

De beveiliging van Donald Trump opende zondag het vuur op een man die op zijn golfbaan in het Amerikaanse florida rondliep met een vuurwapen.

Wat dat betreft zal Trump zich in toenemende mate onveilig voelen. Het is te hopen dat er hiermee een einde komt aan dit soort narigheid, want dit hoort natuurlijk niet thuis in de wereld.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....