Tether mint $1 miljard USDT: Dit kan het betekenen voor de cryptomarkt

831 totale weergaven

De USDT treasury van Tether heeft $1 miljard aan USDT tokens gemint op de Ethereum blockchain

Tether, de grootste uitgever van stablecoins ter wereld, heeft in de afgelopen 24 uur nog eens $1 miljard aan USDT tokens gemint op de Ethereum blockchain. Dit voedt de speculatie over mogelijk marktstijgingen. Met name voor Bitcoin kan dit een goed teken zijn.

$1 miljard gemint

Op X (Twitter) deelde WhaleAlert het volgende bericht over de $1 miljard geminte tokens:

Dit lijkt direct een goed teken te zijn voor de markt, maar om misvattingen weg te nemen heeft de CEO van Tether, Paolo Ardoino, hier direct op gereageerd met zijn eigen bericht:

In dit bericht benadrukt Ardoino dat de mint ‘geautoriseerd maar niet uitgegeven’ is. Dit betekent dat het geld in reserve wordt gehouden voor toekomstig gebruiken en dus niet direct beschikbaar is op de markt. Hiermee probeert hij de geruchten dat deze mintactiviteiten de markt rechtstreeks kunnen beïnvloeden teniet te doen.

Historische impact van USDT minting

Historisch gezien werden grootschalige USDT uitgiften vaak gevolgd door een prijsstijging op de gehele cryptomarkt, maar vooral voor Bitcoin. Analisten hebben regelmatig een connectie gemaakt tussen USDT minting en prijsbewegingen van Bitcoin. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • December 2020: Een aanzienlijke mint van $1 miljard UDT viel samen met de prijsstijging van Bitcoin van $20.000 naar $30.000 in enkele weken. Analisten verwachten dat de nieuwe liquiditeit, die door USDT werd geboden, de koopvraag heeft gestimuleerd en de prijzen omhoog dreef.
  • September 2021: In deze tijd vond opnieuw een grote mint van $1 miljard USDT plaats, gevolgd door een rally op de cryptomarkt, waarbij Bitcoin naar recordhoogtes steeg.

Geen onmiddellijke pump

Wel is het belangrijk om in ons achterhoofd te houden dat een historisch verband niet direct betekent dat dit vaker gaat gebeuren. Zo zijn andere factoren ook van belang, waaronder handelsactiviteit, institutionele stromen en macro-economische omstandigheden.

Echter, een grote hoeveelheid USDT die vrijkomt, kan deze effecten versterken, omdat meer liquiditeit meestal tot meer marktactiviteit leidt. Wel is het belangrijk om te onthouden dat de hoeveelheid geminte USDT nog niet in omloop is. Zoals Ardoino liet weten, was het minten vooral bedoeld om inventaris aan te vullen, wat maakt dat het later pas op de markt zal komen.

Tot die tijd is het onwaarschijnlijk dat we een boost in liquiditeit gaan zien die de koersen van Bitcoin en andere cryptocurrencies omhoog kunnen drijven.

Wat gebeurt er als de inventaris is uitgegeven?

Als Tether besluit de $1 miljard USDT uit te geven, kan dit een merkbare impact hebben op de markt. Er zijn drie scenario’s die hier uit kunnen komen:

  • Verhoogde marktliquiditeit: Meer liquiditeit kan zorgen voor meer handel en meer grote transacties, waardoor het totale handelsvolume toeneemt.
  • Prijsbewegingen voor cryptocurrencies: In tijd van een goed marktsentiment kan uitgifte van een grote hoeveelheid USDT bullish trends versterken, aangezien nieuwe stablecoins gebruikt kunnen worden om grote tokens te kopen.
  • Impact op DeFi platforms: Meer USDT op de markt kan ook implicaties hebben voor DeFI platforms. DeFi protocols, zoals Aave en Compound, zijn vaak afhankelijk van stablecoins voor lenen en yield farming. Een toename van USDT kan zorgen voor een hogere liquiditeit in deze pools, wat de rentetarieven naar beneden kan drijven.

Zorgen over Tether

Ondanks dat een groot deel van de markt USDT uitgiften als een bullish signaal ziet, zijn er ook veel zorgen over de activiteiten van Tether. Zo zijn er verschillende critici die beweren dat Tether geen transparantie heeft in haar reserves en auditprocessen. Ook vragen sommigen zich af of geminte USDT wel volledig ondersteund wordt door dollars, zoals Tether beweert.

Ondanks de zorgen blijft Tether de stablecoinmarkt aanzienlijk domineren. Daarnaast blijft USDT uitgifte een belangrijke indicator voor handelaren en analisten. Het is dus wel verstandig om rekening mee te houden.

Wat kun je verwachten van de geminte $1 miljard?

Het is belangrijk om alert te blijven op het moment dat USDT gemint wordt. In combinatie met andere katalysatoren voor de markt kan een uitgifte het bullish momentum uitstekend ondersteunen. Dit betekent dat de recente geminte $1 miljard USDT door Tether een teken zijn van een komende opwaartse trend op de cryptomarkt.

Ondanks dat er zorgen zijn over de transparantie van Tether, blijven ze een belangrijke factor in marktbewegingen vanwege de verhoogde liquiditeit. Daarom is het van belang om de uitgifte van de recent geminte USDT in de gaten te houden in combinatie met het recente nieuws. Hierdoor kun je je voordeel halen uit de steeds verder evoluerende cryptomarkt.

Lees meer over:
tetherusdt

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...