Crypto broker DeltaPrime gehackt voor ruim $6 miljoen na vermoedelijk lek van private key

418 totale weergaven
hackers hack

Crypto broker DeltaPrime gehackt voor ruim $6 miljoen na vermoedelijk lek van de private key. DeltaPrime is een decentraal, onchain broker platform dat draait op de blockchains van Arbitrum en Avalanche. Maar deze hack betreft alleen de versie op Arbitrum.

Crypto broker DeltaPrime gehackt

Meer dan $6 miljoen aan verschillende tokens van wallets die toebehoren aan de on-chain brokerage DeltaPrime zijn vandaag geplunderd. De reden is een vermoedelijk lek van een private key, aldus beveiligingsonderzoekers op X. Een private key (privésleutel) is een geheime reeks tekens die wordt gebruikt in cryptografie om toegang te krijgen tot digitale activa zoals cryptocurrency, of om berichten te versleutelen en te ontsleutelen

Het project draait op zowel de Arbitrum- als Avalanche-blockchains. De hack is gebeurd op de Arbitrum-versie, en gebruikers konden geen fondsen opnemen vanwege hoe lenen en uitlenen op het platform werkt.

Een hacker kreeg controle over 0xx40e4ff9e018462ce71fa34abdfa27b8c5e2b1afb, het admin-account van proxies. Vervolgens wijzigde de hacker de proxies om naar een kwaadaardig contract te verwijzen, aldus Chaofan Shou, oprichter van Fuzzland, op X.

Een proxy is een contract dat interacteert met gebruikers en andere contracten. Het bevat minimale logica en fungeert als tussenpersoon, maar een inbreuk kan gevolgen hebben voor het hele protocol

Beveiligingsfirma Cyvers bevestigde de exploit in een Telegram-bericht aan CoinDesk. Daarin is gemeld dat het “meerdere verdachte transacties” heeft gedetecteerd met betrekking tot DeltaPrime en dat het leek alsof de admin de privésleutel was kwijtgeraakt.

Deze pools zijn getroffen

De getroffen pools zijn onder andere #DPUSDC, #DPARB, en #DPBTCb, wat verwijst naar on-chain lockers met USDC-stablecoins, Arbitrum’s ARB en bitcoin (BTC). Berichten van DeltaPrime-teamleden op hun Discord-kanaal geven aan dat het team de zaak onderzocht, maar er was nog geen officiële bevestiging of verdere details vrijgegeven op het moment van rapporteren.

DeltaPrime’s PRIME-tokens zijn de afgelopen 24 uur met 6,5% gedaald, in lijn met een bredere marktdaling.

Lees meer over:
cryptoDelta Primehack

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...