Shiba Inu koers heeft weerstand: daling naar $0.000010 verwacht

128 totale weergaven
Shiba Inu koers heeft weerstand: daling naar $0.000010 verwacht

Shiba Inu (SHIB) staat op het punt een belangrijke prijspunt te bereiken, wat kan leiden tot een verdere daling. Hoewel de SHIB koers vorige week even leek te herstellen, wijst de markt er nu op dat de koers mogelijk weer naar beneden gaat.

Shiba Inu koers blijft moeite houden

Op dit moment staat de SHIB koers op $0.00001333, wat nog steeds 85% lager is dan het hoogste punt ooit. Volgens gegevens van Glassnode is de Network Value to Transactions (NVT) ratio van SHIB op 14 september flink gestegen en blijft deze tot nu toe hoog.

De NVT ratio vergelijkt de market cap van een munt met het aantal transacties. Normaal gesproken betekent een lage NVT dat een munt ondergewaardeerd is, omdat er veel transacties zijn ten opzichte van de groei van de market cap.

Bij SHIB laat de hoge NVT ratio echter het tegenovergestelde zien. Het suggereert dat er minder transacties zijn, ondanks een groeiende market cap. Dit kan de koersgroei op korte termijn beperken.

Shiba Inu NVT Ratio

SHIB koers heeft te maken met grote weerstand

Een ander teken dat de SHIB koers mogelijk verder kan dalen, is te zien in de In/Out of Money Around Price (IOMAP) indicator. Deze meet waar grote hoeveelheden SHIB zijn gekocht, wat sterke steun- of weerstandsniveaus aangeeft.

Volgens gegevens van IntoTheBlock is er grote weerstand rond de $0.000014, waar 10.780 adressen bijna 45 biljoen tokens vasthouden. Dit is meer dan de hoeveelheid SHIB die tussen $0.000011 en $0.000013 wordt vastgehouden.

Dit betekent dat de vraag naar SHIB niet groot genoeg is om deze weerstand te doorbreken. Als deze weerstand aanhoudt, zou de koers kunnen dalen tot $0.000010.

Shiba Inu IOMAP

Technische analyse wijst op daling

Ook op de dagelijkse SHIB/USD grafiek zijn er tekenen van weerstand rond $0.000014. SHIB beweegt zich al sinds juni in een “descending triangle” patroon. Dit patroon, met een dalende trendlijn en een horizontale steunlijn, is meestal een signaal dat “bears” de controle hebben en dat de koers waarschijnlijk zal dalen.

shiba inu koers daling

Als SHIB in dit patroon blijft, is er een kans op een koersdaling van 20%, wat zou betekenen dat de koers richting $0.000010 kan gaan. Als SHIB echter uitbreekt uit dit patroon, zou het bearish scenario ongeldig kunnen worden en kan de koers stijgen naar ongeveer $0.000016. Maar hiervoor is wel sterke koopkracht nodig, en die lijkt momenteel afwezig.

Lees meer over:
shib koersshiba inu koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...