Analist: Bitcoin verkopers ‘beginnen door hun voorraad heen te raken’

195 totale weergaven

Bitcoin (BTC) heeft gisteren meer dan 4% van zijn waarde ingeleverd waardoor de munt momenteel weer verhandeld wordt voor minder dan $ 58.000. De bulls zullen zich nu moeten bewijzen om de neerwaartse trend van het afgelopen halfjaar om te keren. 

Er is echter hoop aan de horizon. On-chain data toont aan dat verkopers steeds meer door hun voorraad munten heen raken, wat een positief signaal kan zijn voor een mogelijke naderende heropleving.

Dieptepunt aan Bitcoiners die verkopen

De gerenommeerde crypto-analist ‘The DeFi Investor’ meldde gisteren op socialmediaplatform X dat er steeds minder Bitcoiners zijn die hun munten op de markt dumpen. 

De zogenoemde Bitcoin Exchange Depositing Addresses-metriek – die het aantal unieke bitcoin-walletadressen weergeeft die bitcoins naar exchanges sturen – staat namelijk op zijn laagste punt sinds 2016. Investeerders sturen doorgaans hun munten vanuit eigen wallets naar beurzen met als doel deze te verkopen. Hoe meer unieke adressen in een bepaalde periode bitcoin naar een beurs sturen, des te hoger de verkoopdruk – wat natuurlijk slecht nieuws betekent voor de onderliggende bitcoin koers.

Het afgelopen jaar is het aantal stortingsadressen flink gekelderd, wat betekent dat investeerders hun bitcoins liever vasthouden voor de lange termijn. Bitcoiners laten zich dus niet zomaar afschrikken, gezien het teleurstellende prijsverloop van de afgelopen maanden. De komst van de Amerikaanse bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in januari lijkt het langetermijnsvertrouwen wat dat betreft zelfs een flinke duw in de rug te hebben gegeven.

BTC koers moet dit level heroveren

Het feit is echter dat de bitcoin koers er momenteel allesbehalve bullish voor staat. De koers beweegt namelijk al zes maanden neerwaarts – met steeds lagere hoogte- en dieptepunten. 

Begin september heeft bitcoin de trend echter weten te verbreken door voor het eerst een higher low neer te zetten. Op 5 september crashte bitcoin tot een nieuw dieptepunt van $ 52.500, terwijl een maand eerder een bodem van $ 49.000 werd neergezet. 

Desalniettemin zal bitcoin eerst nog boven zijn top van eind augustus moeten stijgen om van een ommekeer te mogen spreken. Hiervoor moet bitcoin boven $ 65.000 zien te komen, zoals crypto-analist Matthew Hyland laat zien.

Lees meer over:

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...