XRP koers stijgt weer: pushen de bulls omhoog naar $0,60?

384 totale weergaven
XRP koers breekt bijna uit- Is dit het begin van een bull run? |

Als we Aayush Jindal van NewsBTC mogen geloven, dan staat XRP er momenteel solide voor. Hij constateert dat de koers van het project stijgende is en ziet een kans voor XRP om naar het niveau van 0,60 dollar te klimmen. Maar wat is daar voor nodig?

XRP herpakt zichzelf

De XRP koers begon aan een verse daling vanaf de zone van 0,5985 dollar. Net zoals bitcoin en ethereum het eventjes zwaar hadden de afgelopen dagen. In die daling viel XRP zelfs onder de steunzone van 0,5750 dollar.

Maar rond het niveau van 0,560 dollar werden de bulls weer actief. XRP maakte een bodem op 0,5597 dollar en ging vervolgens stijgen. In die stijging ging de munt plotseling harder dan bitcoin en ethereum.

XRP steeg door en wist vervolgens de weerstanden op 0,570 en 0,5720 dollar te doorbreken. Daarmee werd ook het 50% Fibonacci-niveau van de neerwaartse beweging van 0,5989 naar 0,5597 dollar doorbroken.

XRP Price

In de bovenstaande grafiek zien we deze ontwikkeling plaatsvinden. Hier werd ook een bearish-trendlijn (blauw) doorbroken, zodat de XRP koers ogenschijnlijk weer wat positief momentum te pakken heeft.

De volgende grote weerstand

De volgende grote weerstand voor XRP ligt volgens Jindal op het niveau van 0,60 dollar.

“Een duidelijke beweging boven de weerstand op 0,600 dollar kan de koers naar de weerstand van 0,6120 dollar sturen. Vervolgens komen we de volgende grote weerstand op 0,6250 dollar tegen en kunnen nieuwe stijgingen de munt naar 0,6320 of zelfs 0,6440 dollar sturen”, aldus een zeer optimistische Jindal over de prijs van XRP.

Er zijn volgens hem echter ook kansen op koersdalingen voor de munt. “Als XRP er niet in slaagt om de weerstand van 0,590 dollar te verslaan, dan zouden er nieuwe dalingen kunnen beginnen. De eerste steun aan de onderkant ligt in de buurt van het niveau van 0,5765 dollar. Daarna kan XRP steun vinden op 0,5750 dollar”, zo gaat Jindal verder.

Mocht XRP ook dat niveau verliezen, dan zou het volgens hem mogelijk zijn om te dalen tot 0,5420 dollar. Op die koers moet er dan weer voldoende steun zijn voor het project om een voorzichtige stijging te realiseren.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....