Bitcoin vergroot marktdominantie tegenover altcoins

154 totale weergaven

Bitcoin’s marktdominantie heeft een nieuw hoogtepunt bereikt van 58,44%, een duidelijke indicatie dat de cryptomunt steeds dominanter wordt ten opzichte van altcoins. De grafiek toont aan dat deze dominantie de afgelopen maanden is gestegen, met een opmerkelijke piek sinds augustus. Investeerders lijken de voorkeur te geven aan Bitcoin in een periode van onzekerheid binnen de bredere cryptomarkt.

Bitcoin is en blijft veruit de belangrijkste speler in deze markt. Er zijn altijd oplevingen van bepaalde tokens, maar op de lange termijn blijft BTC domineren. Voorbeelden daarvan zijn uitdagers als XRP en Ethereum. XRP verliest steevast tegenover BTC, en ook Ethereum bereikte recentelijk een nieuw dieptepunt.

Bitcoin blijft de koning van de cryptomarkt

Prijsontwikkeling van Bitcoin

Momenteel staat de prijs van BTC op $59.750, met een marktkapitalisatie van $1,18 biljoen. Hoewel Bitcoin nog steeds 19% onder zijn all-time high van $73.790 ligt, behaald op 14 maart 2024, is het duidelijk dat de munt zich in een herstelfase bevindt. Deze prijsontwikkeling laat zien dat Bitcoin opnieuw aan kracht wint, ondanks eerdere volatiliteit op de markt.

Recente koersen:

  • In de laatste weken van augustus bereikte de prijs een piek van $64.489
  • Begin september volgde een correctie, waarbij de prijs zakte naar $54.841, voordat deze zich herstelde tot $59.182, wat samenviel met de toename in dominantie
  • Dit patroon duidt erop dat Bitcoin, ondanks de prijsdips, door investeerders nog steeds als een sterke positie in hun portfolio wordt gezien.

De groeiende dominantie van Bitcoin vergeleken met altcoins zou erop kunnen wijzen dat investeerders op zoek zijn naar stabiliteit te midden van de onzekere ontwikkelingen in de cryptomarkt. Terwijl altcoins moeite hebben om hun marktaandeel vast te houden, keert de focus terug naar Bitcoin als een robuustere investering.

Actuele cijfers op een rij:

  • Prijs: $59.750
  • All-Time High: $73.790
  • Daling sinds ATH: -19%
  • Marktkapitalisatie: $1,18 biljoen
  • Bitcoin versus goud marktkapitalisatie: 6,58%
  • Bitcoin in goud geprijsd: 23 oz

Met deze positieve trend in dominantie blijft Bitcoin de belangrijkste factor in de cryptomarkt. De komende weken zullen bepalen of Bitcoin dit momentum kan voortzetten en verdere afstand kan nemen van altcoins.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...