Worldcoin nieuws: World ID nu ook beschikbaar op Solana via Wormhole

161 totale weergaven
world-id-irisscan

World ID is nu ook beschikbaar op Solana via het interoperabiliteitsprotocol van Wormhole. 

Er is belangrijk Worldcoin nieuws, aangezien World ID nu ook gebruikt kan worden om gebruikers te verifiëren op Solana. Dit kan dankzij het interoperabiliteitsprotocol van Wormhole. Hierdoor worden nieuwe mogelijkheden geopend voor blockchain gebruikers en ontwikkelaars.

De uitbreiding van World ID naar Solana

Worldcoin kondigde vooruitgang aan op het social media platform X (Twitter):

Het Worldcoin project is oorspronkelijk ontwikkeld op Ethereum in de vorm van een Layer-2 met de naam World Chain. Om het project verder uit te breiden, ook voor ontwikkelaars, is er gekozen om een brug naar Solana te maken via Wormhole, een interoperabiliteitsprotocol.

Het protocol maakt het mogelijk om belangrijke gegevens van de Ethereum naar Solana te sturen. Denk daarbij aan essentiële gegevens, zoals rekeningsaldi op specifieke tijdstippen.

World ID voor Solana ontwikkelaars

Verschillende projecten op Solana, waaronder DRiP, DSCVR en Flojo onderzoeken het gebruik van World ID op hun platforms. Deze stap sluit aan bij een bredere trend van op Ethereum gebaseerde projecten die zich in Solana wagen en hierbij profiteren van de hoge transactiesnelheden en lagere kosten.

Er zijn verschillende DApps (gedecentraliseerde apps) die graag gebruik willen maken van de verificatiemogelijkheden van World ID. Integratie van World ID betekent voor veel DApps de mogelijkheid tot veilige geauthenticeerde logins, die het ook een stuk makkelijker maken voor de gebruikers.

Wat is Worldcoin?

Worldcoin is een project dat al regelmatig in het cryptonieuws is gekomen. Enkele maanden geleden kwamen ze nog in het nieuws nadat ze beschuldigd werden van handel met voorkennis. Oorspronkelijk is Worldcoin echter helemaal geen tokenproject. Het project is opgestart als een identiteitsverificatieproject door Tools for Humanity, een bedrijf dat op is gericht door Sam Altman, de CEO van OpenAI.

Het project maakt gebruik van Orbs om de irissen van gebruikers te scannen, wat een unieke manier biedt om de identiteit van een gebruiker vast te stellen. Vervolgens worden deze biometrische gegevens gebruikt om te verifiëren via World ID. Het project wordt dan ook gepromoot als een soort ‘wereldwijd digitaal paspoort’.

Worldcoin heeft een deel van haar technologie open-source gemaakt en beweert prioriteit te geven aan de privacy van haar gebruikers, maar toch krijgt het project veel kritiek. Verschillende landen zijn onderzoeken gestart naar het project, waarbij ze zorgen hebben over de omgang met biometrische gegevens. Het project heeft aangegeven dat de gegevens van de Orbs standaard worden verwijderd, tenzij gebruikers ze zelf willen opslaan. Veel onderzoeken zijn echter nog gaande, terwijl Worldcoin al in verschillende landen is verboden.

Waar kan World ID voor toegepast worden op Solana?

Ondanks de juridische uitdagingen wordt Worldcoin geholpen door Wormhole, aangezien sommigen geloven dat het project een unieke oplossing voor Solana zou kunnen bieden. Dit heeft met name te maken met dat Solana een doelwit is geworden voor spam en bots, vanwege de lage transactiekosten. Dit maakt het lastig voor echte gebruikers om toegang te krijgen tot de blockchain.

Door World ID te integreren, kunnen deze problemen verminderd worden door ervoor te zorgen dat alleen geverifieerde gebruikers toegang krijgen tot bepaalde diensten.

Groot potentieel

Volgens Robinson Burkey, medeoprichter van de Wormhole Foundation, zou de integratie van World ID in Solana nieuwe mogelijkheden kunnen creëren, zoals microbetalingen voor inhoud, sociale bewijssystemen en microtransacties bij online gaming. Deze gebruiken kunnen aanzienlijke waarde toevoegen aan het Solana ecosysteem door de identiteit van gebruikers voor verschillende diensten te verifiëren.

Hoewel het potentieel voor World ID op Solana veelbelovend is, zal het toekomstige succes van het project vooral afhangen van hoe snel het door juridische obstakels heen kan komen en uiteindelijk kan opschalen om aan de mondiale vraag te voldoen.

Lees meer over:
solanaWorld IDWorldcoin

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...