Revolut wil stablecoin uitbrengen: Uitbreiding van cryptodiensten

750 totale weergaven
stablecoin-gekoppeld-aan-usd

Revolut heeft plannen bekendgemaakt om haar eigen stablecoin te lanceren, met als doel haar cryptodiensten uitbreiden met een complaince-first aanpak voor veilige transacties. 

Revolut, een toonaangevend FinTech bedrijf, gevestigd in London, werkt naar verluidt aan de lancering van haar eigen stablecoin. Het bedrijf, dat onlangs een licentie in Groot-Brittannië verkreeg, wil haar cryptodiensten uitbreiden en zichzelf profileren als een veilige en conforme hub voor de cryptogemeenschap.

Uitbreiden van crypto aanbod

De afgelopen maanden heeft Revolut er veel aan gedaan om haar crypto aanbod agressief uit te breiden. Het bedrag staat gebruikers al enkele jaren toe crypto via haar app te verhandelen. In mei introduceerde het een zelfstandige crypto-exchange, ontworpen voor ervaren handelaren.

Nu wil het FinTech bedrijf de lucratieve stablecoin markt betreden, samen met andere grote namen als PayPal, Ripple en BitGo. Stablecoins zijn cryptocurrencies die gekoppeld zijn aan traditionele activa, meestal fiatvaluta. Deze markt is zeer winstgevend geworden voor veel uitgevers, waardoor steeds meer partijen deel willen nemen.

De groeiende stablecoin markt

De stablecoin markt wordt op het moment gedomineerd door de USDT van Tether, met een enorme marktkapitalisatie van $119 miljard. De op één na grootste stablecoin, de USDC van Circle, bezit ongeveer $36 miljard aan marktkapitalisatie wat net iets meer dan een derde van dat van Tether is.

De groeiende vraag naar stablecoins heeft ook andere grote partijen aangetrokken, zoals PayPal en Ripple. Volgens CoinDesk is Revolut ook goed onderweg om zich bij deze bedrijven aan te sluiten. Ondanks dat de lanceringsdatum voor de stablecoin nog niet is onthuld, suggereren insiders dat het project ver in ontwikkeling is.

Naleving en regelgeving

Revolut hanteert een zorgvuldige, op naleving gerichte benadering van haar stablecoin initiatief, omdat het een veilig platform voor haar gebruikers wil creëren. De woordvoerder van het bedrijf benadrukte dat compliance de kern vormt van hun strategie, omdat ze ernaar streven om een vertrouwde aanbieder van digitale activa diensten te worden.

De lancering komt op een moment dat Europa zich voorbereidt op de implementatie van het regelgevingskader voor MiCA (Markets in Crypto Assets), dat duidelijkere richtlijnen zou kunnen bieden voor bedrijven die betrokken zijn bij de uitgifte en handel in cryptocurrences.

De MiCA regelgeving zal naar verwachting de toekomst van digitale activa in de Europese Unie vormgeven en bedrijven een duidelijker kader bieden om binnen de regio te werken. Deze verschuiving in de regelgeving kan één van de factoren zijn die de beslissing van Revolut aandrijven om een stablecoin uit te brengen.

Winstgevende markt

Stablecoins hebben bewezen een zeer winstgevende markt te bieden voor de uitgevers. Zo rapporteerde Tether onlangs een enorme winst van $5,2 miljard in de eerste helft van 2024. Deze winst was grotendeels het gevolg van de rente die werd gegenereerd uit staatsobligaties.

Nu Revolut haar eigen stablecoin wil lanceren, positioneert het bedrijf zichzelf om dezelfde winstgevende markt aan te boren. Het bedrijf hoop haar bestaande gebruikersbestand en cryptodiensten te benutten om voet aan de grond te krijgen in de competitieve sector.

De stap van Revolut om een stablecoin uit te brengen, toont haar bredere ambitie om een leidende speler te worden op de wereldwijde cryptomarkt. Met haar uitgebreide kantenbestand en toewijding aan compliance zou Revolut een geduchte concurrent kunnen worden van de bestaande stablecoins.

Stablecoins en de toekomst van crypto

Stablecoins worden gezien als een brug tussen TradFi en de cryptomarkt. Hun waarde is doorgaans gekoppeld aan activa uit de echte wereld, zoals de Amerikaanse dollar. Hierdoor zijn ze minder volatiel dan andere cryptocurrencies als Bitcoin.

Deze stabiliteit heeft stablecoins een aantrekkelijke optie gemaakt voor zowel particuliere als institutionele beleggers. Ook kan de geplande stablecoin van Revolut een breed scala aan gebruikers kunnen aantrekken.

De komende maanden zal de concurrentie in de stablecoin sector naar verwachting toenemen naarmate meer bedrijven de markt betreden. Met haar focus op veiligheid, compliance en het uitbreiden van haar cryptodiensten positioneert Revolut zichzelf als een sterke concurrent op dit gebied.

Lees meer over:
Revolutstablecoins

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...