Bitcoin koers mogelijk een maand verwijderd van nieuw record

1016 totale weergaven
Bitcoin koers in september: gaat de koers stijgen of verder dalen?

Bitcoin (BTC) zou mogelijk binnenkort zijn saaie consolidatiefase kunnen inruilen voor de langverwachte parabolische bullmarkt.

Als de patronen uit het verleden terugkeren, dan kan oktober de maand zijn waarin bitcoin eindelijk weer naar boven schiet, en zelfs nieuwe all-time highs kan bereiken.

BTC koers over een maand op all-time high?

De bitcoin koers zet al maandenlang stapjes terug. Om precies te zijn zit de digitale munt sinds maart van dit jaar – nadat een nieuwe all-time high van bijna $ 74.000 werd neergezet- verwikkeld in een neergaande trend.

Opmerkelijk genoeg vertoont bitcoin akelig veel overeenkomsten met vorig jaar. Toen deden de bulls namelijk ook een halfjaar pas op de plaats, wat resulteerde in een zijwaartse bitcoin koers. Deze saaie prijsactie werd eveneens ingeluid in maart, en duurde tot oktober. Vanaf de herfstmaand begon bitcoin destijds zijn historische rally tot nieuwe recordhoogtes.

In 2020 bewoog bitcoin ook al een halfjaar zijwaarts vanaf maart. In mei van dat jaar vond, net als in april van dit jaar, de befaamde Bitcoin halving plaats wat in oktober tot de start van de enorme bullmarkt leidde.

Zoals de Nederlandse crypto-analist Jelle liet weten op socialmediaplatform X, bereikte bitcoin in beide gevallen in de derde week van oktober een nieuw hoogtepunt. Mocht dit wederom gebeuren – wat natuurlijk geen garantie is – dan zou bitcoin over een maand voor minstens $ 74.000 verhandeld worden.

Oktober is Bitcoin’s beste maand

Een tijdje terug kon je ook al in het Bitcoin nieuws lezen dat de bekende crypto-analist Rekt Capital zijn zinnen heeft gezet op een start van de bullmarkt in oktober. 

Historisch gezien begint bitcoin 150-160 dagen na zijn halving de bullmarkt, wat betekent dat bitcoin ieder moment weer zou kunnen knallen. Vanwege historische koersresultaten denkt Rekt Capital echter de bulls in oktober weer zullen ontwaken. September staat namelijk bekend als bitcoin’s slechtste maand van het jaar, terwijl oktober juist een van de betere maanden is. 

Het vierde kwartaal heeft in voorgaande halving-jaren telkens grandioze koersstijgingen teweeggebracht, en dat biedt veel Bitcoiners momenteel hoop. In 2020 schoot bitcoin gedurende de laatste drie maanden van het jaar met 168,02% de lucht in, in 2016 met 58,17% en in 2012 met 97,7%. 

Gaat bitcoin dit jaar wederom een spectaculair einde van het jaar beleven?

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...