Bitcoin en Ethereum ETFs verloren gisteren miljoenen dollars aan kapitaal

807 totale weergaven
bitcoin ethereum etfs

Hoewel de bitcoin koers vandaag met 4% is gestegen naar 62.000 dollar, doen de ETFs het wat minder. Onder de streep schreven de Spot Bitcoin ETFs in Amerika namelijk een verlies van 52,83 miljoen dollar op. Daarmee werd de positieve reeks van vier handelsdagen op brute wijze doorbroken.

Positieve reeks verdwenen

In aanloop naar de rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank presteerden de Spot Bitcoin ETFs fantastisch. Zo werd er voor ongeveer 500 miljoen dollar aan kapitaal binnengehaald.

Daar kwam gisteren verandering in. Met name de ETF van ARK Invest en 21Shares (ARKB) zat in de problemen. ARKB moest een kapitaalverlies van 43,41 miljoen dollar noteren. Grayscale voegde daar nog een verlies van 8,13 miljoen dollar aan toe, terwijl ook Bitwise met 3,95 miljoen dollar een negatieve dag draaide.

Slechts één Bitcoin ETF wist gisteren een positieve stroom te noteren. Dat was de Bitcoin Mini Trust van Grayscale, die voor 2,66 miljoen dollar aan kapitaal mocht verwelkomen.

De overige acht fondsen, waaronder de ETF van BlackRock, moesten nulstromen opschrijven. In totaal staat er nog steeds een plus van 17,44 miljard dollar aan kapitaal voor de Bitcoin ETFs sinds de lancering.

Ethereum ETFs blijven bloeden

Voor de Ethereum ETFs was het ook geen goede dag. Maar dat is niet vreemd voor de Ethereum ETFs, want die presteren sinds de lancering niet zoals men hoopte. De dagen met positieve stromen voor de Ethereum ETFs zijn twee maanden na de lancering op één hand te tellen.

Grayscale was gisteren de boosdoener met 14,66 miljoen dollar aan uitstromen, terwijl de BlackRock ETF nog 4,92 miljoen dollar toevoegde. Gisteren stond er onder de streep een verlies van 9,74 miljoen dollar voor de Ethereum ETFs, terwijl er nu in totaal een uitstroom van 615,58 miljoen dollar staat.

Het ontbreek Ethereum op dit moment duidelijk aan een narratief. Waar het in 2021 nog DeFi en NFTs had om op te leunen, zijn er momenteel maar weinig positieve ontwikkelingen aan te wijzen. Je zou kunnen zeggen dat het decentrale obligatiefonds van BlackRock een lichtpuntje is, maar veel meer dan dat zien we momenteel niet.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....