Technische Analyse: Bitcoin vooruitzicht – uitbraak uit Falling Wedge?

121 totale weergaven
21.co lanceert Wrapped Bitcoin op Ethereum, maar wat betekent dit voor de markt?

De Bitcoin grafiek toont een spannende mix van koerspatronen, steun- en weerstandsniveaus die richtinggevend kunnen zijn voor toekomstige koersbewegingen.

Met de huidige prijs rond de $ 62.000 bevinden we ons wederom op een cruciaal punt. Een uitbraak lijkt aanstaande, zeker met het rentebesluit van de Fed in het achterhoofd.

Daggrafiek Bitcoin (BTC/USDT)

https://www.tradingview.com/x/5yUV6wJg/

Steun- en weerstandsniveaus

Op de grafiek zien we duidelijke horizontale lijnen die fungeren als steun- en weerstandsniveaus. De meest opvallende weerstand is rond de $ 61.320, een niveau dat recent werd getest, maar nog niet doorbroken werd. Dit niveau valt bovendien samen met de trendlijn die we kunnen trekken over de toppen van de afgelopen maanden. Hierboven zien we een volgende zware weerstand rond de $ 64.978. Aan de onderkant ligt de eerste steun rond de $ 57.500 (bodem 16 september). Als de prijs onder dit niveau zakt, kan de volgende steun rond de $ 53.465 weer in beeld komen. Dit is een belangrijk niveau om in de gaten te houden, aangezien het breken van deze steun een verdere daling richting $ 48.000 veroorzaakt, waar we een sterke horizontale steun zien.

Falling wedge patroon

Wat bijzonder opvalt in deze grafiek is het falling wedge patroon, aangegeven door de blauwe lijnen. Een falling wedge is een bullish patroon dat meestal wordt gevormd in aanloop naar een opwaartse uitbraak. Het patroon kenmerkt zich als een dalende driehoek, waarbij de toppen en bodems steeds dichter bij elkaar komen. Dit duidt vaak op afnemende verkoopdruk en een mogelijke opwaartse uitbraak.

Mocht Bitcoin inderdaad uitbreken uit dit falling wedge patroon, dan zou het eerste koersdoel de eerder genoemde weerstand $ 64.978 zijn. Als de koers deze niveaus weet te doorbreken, kan het sentiment snel omslaan en kunnen hogere koersdoelen zoals $ 70.210 en zelfs $ 73.783 in zicht komen.

Wat gebeurt er na een doorbraak?

Een doorbraak van een weerstandsniveau, zoals het niveau van $ 61.400, kan een versnelling van de koersbeweging veroorzaken. Dit komt doordat veel beleggers wachten op bevestiging van een uitbraak voordat ze instappen. Zodra dit gebeurt, kan het handelsvolume toenemen, wat de koers verder omhoog duwt. De volgende weerstanden fungeren dan als potentiële koersdoelen voor traders.

Aan de andere kant, als de steun rond $ 57.500 wordt doorbroken, kunnen we aanzienlijke verkoopdruk verwachten. Dit zal de weg openen naar het niveau van $ 53.465, wat tevens een belangrijk beslispunt voor de markt zal zijn. Als dit niveau niet standhoudt, kan de koers verder dalen richting $ 48.000 of lager.

Conclusie

De Bitcoin-grafiek toont een boeiend spel tussen steun- en weerstandsniveaus, ondersteund door het falling wedge patroon. Een uitbraak uit dit patroon kan Bitcoin een nieuwe impuls geven en leiden tot koersdoelen boven de $ 70.000. Aan de andere kant, het breken van de steun rond de $ 57.500 zou een bearish scenario activeren, met koersdoelen richting de $ 53.465 en $ 49.000. Beleggers doen er goed aan deze niveaus nauwlettend in de gaten te houden, aangezien de komende dagen cruciaal kunnen zijn voor de verdere richting van Bitcoin.

Door: Justin Blekemolen

Justin Blekemolen is een ervaren beleggingsspecialist met diepgaande kennis van de financiële markten. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring met technische analyse en deelt zijn inzichten door middel van artikelen op Bitcoinmagazine.nl. Sinds 2018 informeert hij beleggers via het LYNX-Kennisportaal ...