Solana lanceert nieuwe smartphone: meer voor minder

1026 totale weergaven
smartphone

De onlangs onthulde Solana Seeker smartphone biedt verschillende verbeteringen ten opzichte van de Solana Saga smartphone, voor minder dan de helft van de prijs, wat kan bijdragen aan de massale adoptie van blockchain technologie. 

De Solana smartphone

Vorig jaar werd de Solana Saga smartphone gelanceerd, die een grote gok leek te zijn van Solana Labs. Aanvankelijk leek de smartphone weinig vraag te krijgen, maar tegen het einde van het jaar, toen de telefoon werd afgeprijsd, deels dankzij de stijgende waarde van de gekoppelde airdrops, was de resterende voorraad zo op.

Afgelopen vrijdag onthulde Solana Mobile de officiële branding en een eerste blik op de volgende Solana smartphone op het podium van Token 2049 in Singapore. Het is een hele andere telefoon die gepre-orderd kan worden voor $450, wat minder dan de helft van de prijs van de Saga is.

De specificaties zijn nog niet vrijgegeven, maar er lijken verschillende verbeteringen te zijn. Denk daarbij aan een betere display, langere batterijduur, betere camera’s en een extra sensor op de achterkant. Kortom, je krijgt meer voor minder.

Crypto-integratie in de smartphone

Ondanks dat er veel veranderd is aan de smartphone, lijkt er ook nog veel op Saga. Zo wordt crypto-integratie opnieuw aangestuurd door Seed Vault, een op maat gemaakte custody sollution, gebouwd in een beveiligde omgeving aan de telefoon. Het wordt deze keer visueel weergegeven in het ontwerp van de telefoon.

Naast de Seed Vault zelf heeft Solana Mobile in samenwerking met Solflare een aangepaste software wallet voor de Seeker ontworpen, die omschreven wordt als een ‘betere gebruikerservaring’ in vergelijking met de wallets die nu beschikbaar zijn op de Saga.

Meer activiteit onder ontwikkelaars

Ook is er meer interesse gezien onder de Solana ontwikkelaars voor het lanceren van DApps voor de Seeker. Er zijn slechts 20.000 exemplaren van de Saga geproduceerd, maar omdat de pre-orders van de Seeker al zeven keer zoveel hebben bereikt, hebben ontwikkelaars meer prikkels om tijd en moeite in de smartphone te steken.

Ook wordt elke Seeker smartphone, net als de Saga, geleverd met een Genesis NFT, die voor altijd aan de wallet van de eigenaar is gekoppeld.

Hoe draagt de Seeker bij aan de massale adoptie van blockchain technologie?

De nieuwe Solana Seeker zal bijdragen aan de massale adoptie van blockchain technologie. Het uitbrengen van een smartphone die werkt op Web3 technologie biedt de mogelijkheid voor gebruikers om makkelijk toegang te krijgen tot DApps (gedecentraliseerde applicaties).

Deze mogelijkheid opent opwindende mogelijkheden voor breder adoptie van blockchain technologie. De software biedt een belangrijk platform voor ontwikkelaars van DApps om hun technologie bruikbaar te maken.

Eén van de grootste problemen voor Web3 ontwikkelaars is de adoptie van hun DApps. Over het algemeen zijn DApps voor de gemiddelde mens niet zo makkelijk te bereiken. De Solana Seeker biedt door haar bereikbaarheid een makkelijk platform voor de massale adoptie van blockchain technologie.

Deze adoptie is niet alleen gelimiteerd tot het Solana ecosysteem, maar zal ook een belangrijke rol spelen bij het bereiken van andere blockchain technologie en gedecentraliseerde diensten.

Lees meer over:
solanaSolana Seeker

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...