Cardano koers stijgt 3%: breekt ADA binnenkort door $0,47?

515 totale weergaven
Cardano koers stijgt 3%: breekt ADA binnenkort door $0,47?

Deze week toont de crypto markt herstel, mede dankzij de eerste renteverlaging van de Federal Reserve in vier jaar. Dit heeft direct invloed gehad op de Bitcoin koers, die nu boven de $63.000 ligt. Ook de Cardano koers profiteert hiervan met een stijging van meer dan 3% vandaag. Kan de Cardano koers verder stijgen?

Cardano groeit door technische updates

Cardano’s recente groei komt niet alleen door de verbeterde marktstemming. Het netwerk heeft namelijk een update gekregen die het een van de meest geavanceerde netwerken in de sector maakt. Dit kan zorgen voor een verdere koersstijging, omdat ADA klaar lijkt voor een flinke sprong omhoog.

In een recente poll werd Cardano gezien als een van de beste cryptovaluta. Veel handelaren geven zelfs aan dat de technologie van ADA beter is dan die van Ethereum (ETH) en Solana (SOL). Deze positieve mening zorgt voor optimisme over een mogelijke koersstijging van de token.

Cardano heeft de afgelopen 24 uur al een sterke dag achter de rug. ADA steeg met meer dan 3% volgens CoinMarketCap.

Cardano koers grafiek

Meer korte termijn handelaren in ADA

Volgens gegevens van IntoTheBlock is het aantal korte termijn handelaren in ADA de afgelopen maand gestegen. Deze handelaren kopen en verkopen de token meestal binnen 30 dagen. Hoewel ze snel geneigd zijn om te verkopen, is er in september een duidelijk bullish (optimistisch) sentiment zichtbaar.

Dit heeft ook geleid tot een stijging van de relative strength index (RSI) van ADA, die nu boven de 51 staat. Een hogere RSI geeft aan dat er meer koopdruk is, wat kansen biedt voor een verdere koersstijging als de belangrijkste weerstandsniveaus worden doorbroken.

ADA koers op een belangrijk punt

Cardano staat op een belangrijk kruispunt. Als de ADA koers door de weerstandsniveaus weet te breken, kan de koers met 30% stijgen richting $0.47. Lukt dit niet, dan kan de koers dalen richting de $0,27. Veel hangt af van de houding van korte termijn handelaren, en of ze blijven geloven in een verdere koersstijging.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...