Crypto analist: XRP koers kan in dit scenario naar $5 uitbreken

869 totale weergaven
Grote Ripple whale verkoopt miljoenen- Wat gaat XRP koers doen?

XRP heeft sinds de bullmarkt van 2018 geen krachtige prijsactie meer laten zien. Toch blijven veel mensen hoopvol over de toekomst van de digitale munt, waarbij de hoop met name wordt gevestigd op de technologie. Maar is die hoop terecht?

XRP koers naar $5

Op het moment van schrijven handelt de XRP koers rond de 0,58 dollar. Maar dat weerhoudt Evans Karanja van Coingape er niet van om over een koers van 5 dollar te speculeren voor de digitale munt.

Hij denkt dat XRP de potentie heeft om 50% van de markt voor internationale geldtransacties in handen te krijgen. “XRP is ontworpen om snelle en goedkope internationale transacties te faciliteren. Dat is nodig voor deze gigantische markt, die volgens Statista het niveau van 11,53 biljoen dollar bereikt in 2024 en 16,59 biljoen dollar in 2028”, aldus Karanja.

global remittance market

“XRP kent een totale supply van 100 miljard munten, waarvan er slechts 56 miljard in omloop zijn. Als we een industrie van 16 biljoen dollar pakken, met slechts 100 miljard munten, dan zou dat een XRP koers van 160 dollar opleveren voor XRP.

Maar op dit moment zijn er slechts 56,4 miljard in omloop. Uitgaande van een scenario waarin de rest van de tokens niet op de markt komen, kan XRP naar 283 dollar stijgen”, aldus een extreem optimistische Keranja.

Laat het alsjeblieft duidelijk zijn dat dit soort berekeningen natuurlijk helemaal nergens op slaan.

Een berekening van niks

Ten eerste rekent Karanja hier alsof die markt van 16 biljoen dollar (aan transactievolume) zou betekenen dat XRP die waarde volledig zou opzuigen. Dit gaat over de bedragen die mensen van A naar B sturen. Hier zou XRP ten hoogste een deel van de transactiekosten over vangen, maar zoals hij zelf al aangaf is de technologie ontworpen om “goedkope” transacties te faciliteren.

Daarbij is het ten tweede heel optimistisch om te denken dat XRP plotseling 50% van de markt voor internationale transacties in handen zou krijgen. Tot nu toe heeft de technologie weinig tot niets klaargespeeld en is er niemand die XRP serieus gebruikt voor deze doeleinden.

Als de technologie echt zo goed was, dan was deze na ruim 10 jaar wel een keer in gebruik genomen. Van technologie die werkt hoef je de meeste mensen niet te overtuigen. Zeker niet als het over zulke bedragen gaat.

Dan zou je na 10 jaar in ieder geval verwachten dat XRP al een deel van de markt in handen zou hebben.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....