Bitcoin ‘heel dichtbij’ om een ​​nieuw record te bereiken, zegt analist Kevin Svenson – Dit is de tijdlijn

749 totale weergaven
John Deaton Bitcoin

De Bitcoin koers staat op het punt om door het dak te gaan, volgens crypto-analist Kevin Svenson. Hij verwacht dat de grootste cryptomunt binnenkort een nieuw all-time high zal bereiken.

Wat betekent dit voor jou als belegger? En waarom is juist nu het moment om in actie te komen?

Bitcoin nieuws: bullish signalen stapelen zich op

Kevin Svenson, een gerespecteerde stem in de cryptowereld, deelde onlangs zijn optimistische visie met zijn 79.300 YouTube-volgers.

Volgens hem staan we aan de vooravond van een explosieve stijging in de Bitcoin koers. “De dingen kunnen echt heel bullish worden”, aldus Svenson.

Maar wat maakt hem zo zeker van zijn zaak?

De Fed als katalysator

Een belangrijke factor in Svensons voorspelling is het beleid van de Federal Reserve. De verwachting is dat de Amerikaanse centrale bank binnenkort zal beginnen met het verlagen van de rentes. Dit is doorgaans goed nieuws voor risicovolle beleggingen zoals crypto.

“Ik denk dat Bitcoin klaar staat voor nieuwe all-time highs in het komende vierde kwartaal”, zegt Svenson. “Het is waarschijnlijk dat we in Q4 nieuwe recordhoogtes zullen zien.”

Technische analyse ondersteunt Bullish visie

Naast de macro-economische factoren, ziet Svenson ook technische signalen die wijzen op een naderende prijsexplosie. Hij wijst specifiek op de Relative Strength Index (RSI), een populaire indicator onder traders:

“We zitten op een potentieel wekelijks RSI-uitbraakniveau. En wanneer dit in het verleden gebeurde, was het zeer bullish. Het betekent meestal een half jaar lang stijging!”

Wat betekent dit voor jou als belegger?

Als deze voorspellingen uitkomen, zou dat geweldig nieuws zijn voor Bitcoin-bezitters. Maar wat als je nog geen Bitcoin hebt? Is het te laat om in te stappen?

Niet te laat, maar wel voorzichtig zijn

Hoewel de Bitcoin koers al flink is gestegen, denkt Svenson dat er nog veel meer potentieel is. Hij verwacht dat de prijs in het nieuwe jaar nog verder zal stijgen. Toch waarschuwt hij dat de weg omhoog niet zonder hobbels zal zijn:

“Het betekent niet dat we in een rechte lijn omhoog gaan. We kunnen nog steeds schommelen rond dit niveau. Maar richting 2025 kunnen we veel meer bullishness zien.”

Spreiden van risico’s

Als je overweegt om in te stappen, is het verstandig om niet al je geld in één keer te investeren. Overweeg om je aankopen te spreiden over een langere periode.

Zo voorkom je dat je precies op een tijdelijke top instapt.

Bitcoin koers: wat kunnen we verwachten?

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 64.500. Maar volgens Svenson zou dit nog maar het begin kunnen zijn. Hij ziet de mogelijkheid van een aanhoudende stijging die maanden kan duren:

“Als we deze uitbraak krijgen, betekent dat een half jaar pumpen tot in het nieuwe jaar.”

Waarom nu het moment is om in actie te komen

De combinatie van gunstige macro-economische omstandigheden, technische signalen en de naderende Bitcoin halving maken dit tot een potentieel cruciale periode voor crypto-investeerders. Hier zijn enkele redenen waarom je nu actie zou kunnen overwegen:

  1. Vroege vogels vangen de worm: Als de voorspellingen uitkomen, zou nu instappen je een voorsprong kunnen geven op de massa.
  2. Diversificatie: In tijden van economische onzekerheid zoeken veel beleggers naar alternatieve investeringen. Bitcoin kan een manier zijn om je portfolio te diversifiëren.
  3. Technologische revolutie: Los van de prijs, blijft Bitcoin een fascinerende technologie die potentieel heeft om hele industrieën te ontwrichten.
  4. FOMO vermijden: Door nu al onderzoek te doen en mogelijk in te stappen, voorkom je dat je later met ‘Fear of Missing Out’ (FOMO) gehaast beslissingen neemt.

Kansen en risico’s afwegen

De voorspellingen van Kevin Svenson klinken veelbelovend, maar het is belangrijk om te onthouden dat geen enkele investering zonder risico’s is. De cryptomarkt staat bekend om zijn volatiliteit, en zelfs de meest ervaren analisten kunnen ernaast zitten.

Toch biedt de huidige situatie interessante mogelijkheden voor zowel beginnende als ervaren crypto-enthousiastelingen. Of je nu besluit om in te stappen of niet, het loont zeker de moeite om de ontwikkelingen in de komende maanden nauwlettend te volgen.

Wil je meer weten over Bitcoin en andere cryptocurrencies? Blijf dan op de hoogte van het laatste crypto nieuws en doe altijd je eigen onderzoek voordat je investeert.

Wat denk jij? Staat Bitcoin inderdaad op het punt om naar nieuwe hoogtes te stijgen? Of ben je sceptisch over deze voorspellingen? Laat het ons weten in de comments!

Lees meer over:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...