Cardano doorbreekt weerstandslijn: Kan ADA koers hierdoor stijgen?

553 totale weergaven
Cardano doorbreekt weerstandslijn- Kan ADA koers hierdoor stijgen?

Cardano (ADA) heeft een belangrijke stap gezet door uit een neerwaarts patroon te breken waarin het meer dan twee maanden vastzat. Dit positieve nieuws valt samen met een toename in activiteit van grote ADA holders, wat kan betekenen dat de Cardano koers nog verder kan stijgen.

Cardano koers doorbreekt neerwaartse trend

In de afgelopen periode is de Cardano koers gestegen, waardoor het boven een belangrijke weerstandslijn uitkwam. Deze lijn maakt deel uit van een zogenaamd “descending triangle” patroon, waarbij de koers gevangen zit tussen twee lijnen: een dalende lijn die weerstand biedt en een horizontale lijn die steun biedt.

Sinds 16 juli probeerde ADA meerdere keren door deze weerstand te breken, maar dat lukte steeds niet. Nu is de marktstemming verbeterd, mede dankzij een recente renteverlaging door de Federal Reserve, en is het Cardano eindelijk gelukt om boven deze lijn uit te komen.

Een doorbraak uit een descending triangle wordt vaak gezien als een positief teken, omdat het aangeeft dat kopers de controle overnemen van verkopers. Dit betekent vaak dat de koers verder kan stijgen.

cardano koers analyse

Whales verhogen hun ADA aankopen

Naast de verbeterde marktomstandigheden wordt de stijging van ADA ook gesteund door een toename in activiteit van zogenaamde “whales”. Dit zijn investeerders die grote hoeveelheden ADA bezitten. On-chain data laat zien dat wallets met tussen de 100 miljoen en 1 miljard ADA sinds begin september meer tokens zijn gaan kopen.

In totaal hebben deze whales sinds 1 september zo’n 270 miljoen ADA gekocht, ter waarde van meer dan 97 miljoen dollar tegen de huidige koers. Samen bezitten ze nu 2,88 miljard ADA, het hoogste aantal sinds april 2023. Dit laat zien dat grote investeerders vertrouwen hebben in de toekomst van Cardano.

Niet alleen op de spotmarkt is er meer interesse in ADA, ook de futuresmarkt wordt actiever. In de afgelopen 24 uur is het aantal openstaande contracten, oftewel de open interest, met 4% gestegen. Dit betekent dat er meer handelaren in de markt komen, wat kan leiden tot een hoger handelsvolume.

Een toename in open interest wijst meestal op een grotere interesse van investeerders, wat vaak gunstig is voor de koers.

Cardano koers verwachting: Wat zegt technische analyse?

Daarnaast toont de Chaikin Money Flow (CMF) indicator, die geldstromen in en uit een asset volgt, aan dat er meer geld in ADA vloeit. De CMF staat momenteel op 0,08, wat een positief teken is. Een waarde boven nul betekent dat er meer kapitaal de markt binnenkomt dan eruit gaat, wat een goede basis vormt voor verdere stijgingen.

Als deze trend aanhoudt, kan de ADA koers blijven stijgen. Een belangrijke test is of de koers boven het nieuwe steunpunt blijft. Als dit gebeurt, kan ADA verder omhooggaan en misschien zelfs richting $0,47 bewegen. Als de koers terugvalt onder het steunpunt, kan ADA weer dalen en mogelijk zakken naar de steunlijn rond $0,31.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...