Steeds meer bullish signalen voor bitcoin: Is $70K binnen bereik?

699 totale weergaven
Bitcoin naar $100.000 binnen 30 dagen? Hier zijn de feiten!

Afgelopen week heeft Bitcoin opnieuw een solide prestatie neergezet met een stijging van meer dan 5%. In deze update nemen we je mee door verschillende tijdsbestekken, van hoog naar laag, om een duidelijk beeld te schetsen van de huidige marktsituatie. Het belangrijkste aspect? We identificeren twee cruciale kantelpunten die bepalend kunnen zijn voor de richting van de markt in de komende dagen. Kunnen deze kantelpunten de weg naar $70.000 openen, of staat ons juist een verrassende wending te wachten? Ontdek het in deze uitgebreide analyse.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekgrafiek van Bitcoin is de trend sinds maart van dit jaar omgeslagen naar bearish, nadat er een all-time high werd bereikt. Sinds dat moment hebben we een reeks van lagere toppen (lower highs) en lagere bodems (lower lows) gezien. Deze dalende trend heeft de koers teruggebracht van een hoogtepunt van ongeveer $73.000 naar een dieptepunt rond de $50.000.

De afgelopen twee weken hebben echter een positieve wending laten zien. Voor het eerst in lange tijd is er weer een hogere bodem (higher low) gevormd. Dit doorbreekt de bearish trend en kan worden gezien als een eerste teken van een mogelijk bullish ommekeer.

Om deze potentiële trendomslag te bevestigen, moeten we nu een hogere top (higher high) zien boven de $65.000. Als dat gebeurt, zou dat betekenen dat er op alle belangrijke tijdsbestekken weer een bullish trend is. De weg naar nieuwe hoogtepunten zou na een half jaar van correctie dan eindelijk weer open liggen.

Bitcoin (BTC) 12 uursgrafiek

De 12-uursgrafiek biedt nog steeds een breed perspectief, maar is iets specifieker dan de weekgrafiek. Op dit tijdsbestek hebben we het afgelopen jaar regelmatig de 200 MA’s gebruikt om de trend te bepalen.

In de onderstaande grafiek is duidelijk te zien hoe de 200 MA’s in 2024 een goede indicator waren voor de trend. Tijdens de sterke opwaartse trend eind 2023 en begin 2024 fungeerden deze MA’s als een solide steun, die de koers in maart naar een nieuw hoogtepunt bracht. Nadat we een all-time high hadden bereikt, begon de trend echter te verzwakken, en waar de MA’s eerst nog ondersteuning boden, verloren we deze uiteindelijk.

Het feit dat we recentelijk de MA’s op dit tijdsbestek weer hebben teruggewonnen, is een positief (bullish) signaal. In de komende periode zullen we de 200 MA’s nauwlettend volgen, samen met het ondersteuningsniveau net onder de $60.000.

Mocht de koers binnenkort opnieuw onder de MA’s zakken, dan zal dit voor ons een eerste aanwijzing zijn dat we onze bullish verwachtingen moeten bijstellen.

Bitcoin (BTC) 2 uursgrafiek

In eerdere updates hebben we uitgebreid besproken hoe belangrijk het kantelpunt rond de 200 MA’s is, gemarkeerd door de gele cirkel. Dit moment was voor ons een signaal om optimistischer naar de markt te kijken. We verwachtten dat de kans op een verdere stijging vanaf dat punt aanzienlijk groter zou zijn, zeker in vergelijking met de periode waarin de koers zich nog onder de 200 MA’s bevond.

Tot op heden heeft deze simpele analyse haar waarde bewezen. Nadat de 200 MA’s werden heroverd, zagen we eerst een stijging, gevolgd door een succesvolle bullish hertest van dit kantelpunt, zoals aangegeven met de zwarte pijl. Sindsdien is de koers met 10% gestegen.

In de komende dagen zullen de 200 MA’s waarschijnlijk verder stijgen en samenvloeien met het ondersteuningsgebied rond $60.000. Om de opwaartse trend voort te zetten, willen we voorkomen dat de koers onder dit niveau zakt.

Idealiter zien we de koers boven het middelpunt van de prijsklasse rond $65.000 uitkomen. Dit zou een nieuwe poging mogelijk maken om na twee maanden de bovenkant van de prijsrange rond $70.000 te testen. Als we erin slagen ook bullish uit te breken, is een nieuw all-time high vrijwel onvermijdelijk.

Voor nu houden we rekening met een voortzetting van de bullish trend. We hebben zowel op de 12-uurs- als de 2-uursgrafiek een belangrijk kantelpunt gedefinieerd. Mocht de koers onder dit kantelpunt komen, dan is dat het moment waarop we onze verwachtingen bearish moeten herzien.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

Lees meer over:

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...