BNB koers in gevaar: technische signalen wijzen op daling van Binance Coin

393 totale weergaven
BNB koers in gevaar: technische signalen wijzen op daling van Binance Coin

Sinds juni probeert de BNB koers door te breken boven de weerstand tussen $575 en $619, maar zonder succes. Hoewel er in het begin hoop was dat Binance Coin zou stijgen, laten technische signalen nu zien dat de koers waarschijnlijk weer zal dalen.

BNB koers staat op het punt te dalen

De Relative Strength Index (RSI), die aangeeft of een munt overgekocht is, laat zien dat de BNB koers steeds daalt wanneer de RSI de overbought zone nadert. Dit betekent dat wanneer de RSI hoog is, de kans groot is dat de prijs terugvalt.

Op dit moment staat de RSI voor BNB weer erg hoog, wat kan wijzen op een prijsdaling. Dit patroon is al meerdere keren eerder voorgekomen, wat een waarschuwing is voor beleggers.

Door deze herhaling in de RSI is de kans groot dat BNB moeite zal hebben om de huidige opwaartse trend vast te houden. Aangezien de RSI weer dicht bij de overbought zone komt, zou er meer verkoopdruk kunnen ontstaan, waardoor de prijs kan dalen.

Daarnaast laat de Average Directional Index (ADX), die de kracht van een trend meet, zien dat de huidige trend zwak is. De ADX staat onder de grens van 25.0, wat betekent dat de opwaartse beweging niet sterk genoeg is om door te zetten.

Hierdoor is de kans groot dat BNB van richting verandert en een neerwaartse trend begint. Met de ADX die zwakke momentum laat zien, lijkt de BNB koersrally van korte duur.

BNB koers verwachting: beperkte stijging

In de afgelopen vijf dagen is de BNB koers met meer dan 9% gestegen, waardoor de prijs rond de $583 ligt volgens CoinMarketCap. Hoewel BNB erin slaagde de eerste weerstand bij $575 te doorbreken, is het waarschijnlijk dat de koers weer zal dalen voordat het echt door de $619 barrière breekt.

bnb koers weerstand daling

Gezien de huidige marktomstandigheden en technische signalen, lijkt een daling naar $550 waarschijnlijk. Dit niveau is al meerdere keren getest en zou als een soort bodem voor de BNB koers kunnen fungeren. Mocht de prijs echter onder de $550 zakken, dan is de volgende belangrijke steun bij $520.

Als de markt plotseling bullish wordt, zou BNB opnieuw kunnen proberen de weerstand bij $619 te testen. Hoewel dit scenario nu onwaarschijnlijk lijkt, zou het breken van dit niveau de bearish verwachtingen kunnen veranderen en BNB mogelijk naar $656 kunnen brengen.

Lees meer over:
bnb koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...