Analist voorspelt Bitcoin koers van $49.000 na piek boven $70.000

673 totale weergaven
Analist voorspelt Bitcoin koers van $49.000 na piek boven $70.000

Bitcoin is flink gestegen sinds de Amerikaanse centrale bank de rente met 50 basispunten heeft verlaagd. Deze renteverlaging gaf een flinke boost aan de cryptomarkt. Toch waarschuwen analisten dat deze stijging van korte duur kan zijn, met een mogelijke prijsdaling op komst. Volgens CrediBULL Crypto kan de Bitcoin koers binnenkort een scherpe daling meemaken, zelfs nadat het een piek van $70.000 bereikt heeft.

Waarschuwing voor grote prijsdaling van de Bitcoin koers

CrediBULL Crypto voorspelt dat de Bitcoin koers eerst zal stijgen naar $70.000, maar daarna weer flink zal dalen. Hij denkt dat de koers zelfs kan zakken tot onder de $49.000, wat zou betekenen dat er een grote correctie komt.

Deze voorspelling volgt op berichten dat de recente koersstijging mede veroorzaakt werd door de renteverlaging, maar dat er daarna mogelijk een sterke prijsdaling kan volgen.

Een andere analist, Ali Martinez, ondersteunt deze voorspelling. Hij wees erop dat er in de afgelopen drie dagen voor meer dan $2 miljard aan Bitcoin futurescontracten zijn geopend. Dit kan leiden tot een zogenoemde “long squeeze”, waarbij een plotselinge daling de prijs verder kan drukken.

CrediBULL Crypto zegt ook dat bepaalde activiteiten op de Binance beurs een rol kunnen spelen in de verwachte prijsdaling. Hij verwees naar wat hij noemde de “Binance spot plunge production team,” die mogelijk bijdragen aan een koersval.

Technische indicatoren wijzen op gevaar

Martinez noemt ook de 200-daagse simple moving average (SMA) als een belangrijk niveau om in de gaten te houden. Bitcoin beweegt momenteel rond dit technische niveau. Als de koers er niet in slaagt om dit niveau te doorbreken, kan dat wijzen op een verdere daling.

In het verleden leidde het niet terugwinnen van dit ondersteuningsniveau vaak tot sterke correcties, wat de zorgen over een mogelijke prijsdaling verder aanwakkert.

Niet iedereen is het echter eens met de voorspellingen van een grote prijsdaling. Crypto-analist Bonk Guy denkt dat een crash misschien niet zal gebeuren. Hij wijst erop dat we bijna aan het vierde kwartaal van het jaar beginnen, een periode waarin Bitcoin historisch gezien de beste prestaties levert. Vooral de maanden oktober, november en december na halving-jaren zijn vaak gunstig voor Bitcoin.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...