Samourai Wallet Forked in Ashigaru, belooft betere privacy met gedecentraliseerde tools

756 totale weergaven
Samourai Wallet Forked in Ashigaru, belooft betere privacy met gedecentraliseerde tools

Bitcoin koers, Bitcoin nieuws, privacy—deze woorden worden steeds belangrijker in de hedendaagse cryptowereld. De recente fork van Samourai Wallet, een tool gericht op Bitcoin-privacy, heeft voor opschudding gezorgd.

Maak kennis met Ashigaru, een privacy-first Bitcoin-wallet die de status quo uitdaagt. Met de toenemende zorg over privacy biedt Ashigaru veelbelovende nieuwe innovaties.

Wat is Ashigaru en waarom deze fork?

Ashigaru is een fork van de populaire Samourai Wallet, een wallet die bekend staat om zijn focus op privacy en veiligheid voor Bitcoin-gebruikers. Maar waarom was deze fork nodig? Volgens de ontwikkelaars van Ashigaru moest er een stap gezet worden om de controle over de wallet weer volledig in handen van de gemeenschap te leggen. De zorgen rondom centralisatie en het gebrek aan open source-benaderingen bij Samourai Wallet hebben geleid tot de oprichting van Ashigaru. Hiermee streeft het team ernaar om de privacytools die Samourai Wallet heeft ontwikkeld, uit te breiden en te verbeteren zonder enige vorm van bedrijfscontrole.

Privacy en decentralisatie zijn kernprincipes in de cryptowereld, en Ashigaru zet in op deze pijlers door volledig open source te opereren. Dit betekent dat elke verandering in de code publiekelijk beschikbaar is en door iedereen kan worden gecontroleerd. Dit is een sterk contrast met Samourai Wallet, waar niet alles open source was. Hierdoor kunnen gebruikers van Ashigaru vertrouwen op volledige transparantie en onafhankelijkheid.

Waarom zou je Ashigaru moeten overwegen?

Bitcoin koers schommelt voortdurend, en de markt verandert met de dag. Maar één ding blijft constant: de behoefte aan privacy. Of je nu een kleine investeerder bent of een hardcore Bitcoiner, je hebt controle nodig over je eigen fondsen. Ashigaru biedt privacy-functionaliteiten zoals coin mixing via de Whirlpool-functie, waarmee transacties worden geanonimiseerd. Hierdoor kunnen jouw Bitcoin-transacties niet gemakkelijk worden gevolgd, wat extra bescherming biedt tegen ongewenste inmenging.

Samourai Wallet bood deze functies ook, maar Ashigaru gaat nog een stap verder door zich volledig te committeren aan de privacyrechten van zijn gebruikers. De wallet biedt gebruikers de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe ze hun transacties beheren, zonder tussenkomst van derden of bedrijven die mogelijk meekijken. Dit niveau van vrijheid en autonomie maakt Ashigaru een interessante keuze voor iedereen die serieus is over privacy en controle over hun crypto-activa.

De evolutie van Bitcoin-wallets en privacytools

De behoefte aan tools zoals Ashigaru groeit naarmate het bewustzijn rondom digitale privacy toeneemt. Bitcoin koers en Bitcoin nieuws zijn niet de enige termen waar investeerders en gebruikers aandacht aan besteden. Hoe transacties worden uitgevoerd, en wie toegang heeft tot die informatie, wordt steeds belangrijker. Met de voortdurende ontwikkeling van blockchain-technologie en crypto-reguleringen, wordt het duidelijk dat privacy niet langer een ‘nice-to-have’ is, maar een essentiële vereiste.

Ashigaru biedt gebruikers de mogelijkheid om in de schaduw te opereren zonder concessies te doen aan functionaliteit. Dit sluit perfect aan bij de kernprincipes van Bitcoin zelf: een gedecentraliseerd, permissionless systeem waar gebruikers de touwtjes in handen hebben. De wallet werkt zonder dat er vertrouwensrelaties nodig zijn, wat betekent dat niemand jouw transacties kan controleren of censureren.

Hoe werkt Ashigaru technisch gezien?

Technisch gezien lijkt Ashigaru veel op Samourai Wallet, omdat het dezelfde basisfunctionaliteiten biedt, zoals coin mixing, Ricochet-transacties, en stealth mode. Het grote verschil zit echter in de open source-aanpak. Het team achter Ashigaru heeft ervoor gekozen om alle code openbaar te maken, zodat iedereen kan bijdragen of controleren. Dit zorgt voor een levendige gemeenschap die fouten kan opsporen, verbeteringen kan aanbrengen en de software continu kan optimaliseren.

Een ander belangrijk aspect van Ashigaru is de nadruk op Tor-integratie, wat betekent dat alle communicatie tussen de wallet en het Bitcoin-netwerk wordt geanonimiseerd. Dit maakt het voor derden bijna onmogelijk om te achterhalen wie welke transacties uitvoert. Dit is een cruciaal onderdeel van de privacy die Ashigaru belooft.

De toekomst van Bitcoin-wallets: Wat kunnen we verwachten?

De lancering van Ashigaru markeert een belangrijk moment in de evolutie van Bitcoin-wallets. Naarmate meer gebruikers zich bewust worden van hun digitale privacy, zullen wallets zoals Ashigaru steeds meer aan populariteit winnen. De concurrentie in de Bitcoin-wallet markt is hevig, maar Ashigaru biedt iets unieks: volledige controle voor de gebruiker en volledige transparantie. Dit zorgt voor vertrouwen, en vertrouwen is iets waar de cryptowereld op draait.

Als de koers van Bitcoin stijgt, zullen meer investeerders zich aangetrokken voelen tot privacy-tools zoals Ashigaru. De wallet biedt de bescherming die nodig is in een wereld waar privacy steeds meer onder druk komt te staan. Dit zou wel eens het begin kunnen zijn van een nieuwe trend waarin privacy-georiënteerde wallets zoals Ashigaru het voortouw nemen in de crypto-industrie.

Word een voorloper op het gebied van Bitcoin-privacy

In een tijd waarin privacy steeds schaarser wordt, biedt Ashigaru een manier om anoniem te blijven in de wereld van Bitcoin. De fork van Samourai Wallet markeert een nieuw hoofdstuk in de strijd voor privacy en decentralisatie. Of je nu een ervaren Bitcoiner bent of net begint, Ashigaru biedt de tools om jouw Bitcoin-transacties veilig en anoniem te houden.

Met de open source-benadering van Ashigaru weet je zeker dat je geen compromissen sluit op het gebied van privacy en veiligheid. Dus, als privacy een prioriteit voor je is, dan is Ashigaru de wallet die je moet overwegen.

xoxo Sophia!

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....