Bitcoin rally in zicht door renteverlaging en FTX-uitbetaling

615 totale weergaven

De prijs van bitcoin (BTC) is de afgelopen twee weken hard gestegen, maar stuit nu op weerstand rond de $ 64.000-$65.000. Dit lijkt de belangrijkste horde te zijn die bitcoin moet overwinnen op weg naar zijn all-time high van bijna $ 74.000.

Volgens onderzoekers van 10xResearch zou bitcoin in het laatste kwartaal door dit level heen kunnen denderen, en een grote rally tegemoet zien. De recente renteverlaging in de Verenigde Staten en de uitbetalingen van de failliete crypto exchange FTX worden genoemd als belangrijke katalysatoren.

Bitcoin uitbraak in Q4?

Als bitcoin erin slaagt om boven de $ 65.000 uit te stijgen, dan zou het zich voor het eerst sinds maart weer in een bullish marktstructuur bevinden. Het zou namelijk de allereerste higher high markeren, wat kenmerkend is voor een opwaartse trend. 

Hoewel de bitcoin koers rond dit niveau overduidelijk worstelt, kijken de onderzoekers van 10xResearch vol vertrouwen uit naar de laatste maanden van dit jaar. In een nieuw rapportschrijft Markus Thielen, oprichter van 10xresearch, namelijk dat bitcoin zich aan de vooravond van een grootse rally bevindt.

“De kans op een grote uitbraak neemt toe naarmate we dichter bij het cruciale venster van oktober tot maart komen”, zo valt er te lezen. 

10xResearch is niet de enige die verwacht dat bitcoin de komende maanden sterk zal presteren. Sterker nog, veel analisten delen dit optimisme. Deze positieve verwachting is grotendeels gebaseerd op bitcoin’s indrukwekkende resultaten in de laatste maanden van het jaar.  Aangezien de munt zich wel vaker aan zijn historische patronen houdt, kijkt men met veel optimisme uit naar oktober, november en december. 

Renteverlaging VS en FTX-uitbetaling

De verwachting van 10xResearch is niet alleen gebaseerd op de geweldige resultaten die bitcoin in het verleden heeft behaald in Q4. Thielen noemt natuurlijk ook twee belangrijke katalysatoren: lagere rentetarieven in de Verenigde Staten en $ 16 miljard die FTX uit gaat delen.

Allereerst het recent ingezette proces van monetaire verruiming door de Amerikaanse centrale bank. Vorige week werd de rente met een historische 0,50% verlaagd, wat goed nieuws betekent voor risicovolle activa zoals bitcoin en crypto.

Vorige week kondigde de Amerikaanse centrale bank om voor het eerst sinds maart 2020 weer de rente te verlagen. Er werd gekozen voor een zeldzame verlaging van 0,50%, wat goed nieuws betekent voor risicovolle activa zoals bitcoin. Ook voor de volgende rentevergaderingen in november en december verwacht men renteverlagingen, waar bitcoin volgens Thielen sterk van gaat profiteren.

Daarnaast is Thielen erg bullish vanwege de aanstaande uitbetalingen van het in 2022 ingestorte FTX. Vorige week kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat maar liefst $ 16 miljard klaarstaat om terugbetaald te worden aan schuldeisers. Hoewel dit hoogstwaarschijnlijk pas volgend jaar verdeeld zal zijn, is het een bullish ontwikkeling. Een groot deel van het teruggegeven bedrag zou namelijk weer terug kunnen vloeien naar de cryptomarkt. 

Lees meer over:
FTX

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...