Een 400% stijging van de Bitcoin koers tegenover goud; wat kan dit betekenen voor BTC HODL-investeerders?

948 totale weergaven
Een 400% stijging van de Bitcoin koers tegenover goud; wat kan dit betekenen voor BTC HODL-investeerders?

Bitcoin blijft de financiële sector verrassen met indrukwekkende verwachtingen en de ervaren analist Peter Brandt heeft voorspeld dat de waarde van Bitcoin tegen 2025 met maar liefst 400% kan toenemen, waardoor goud als traditionele waardeopslag op de tweede plek zou komen.

Deze voorspelling wekt veel interesse en zet investeerders aan het denken: wat houdt dit in voor de toekomst van BTC en wanneer is het verstandig om een herbalancering uit te gaan voeren in de langetermijn-portfolio.

Bitcoin’s potentieel om goud te overtreffen

Historisch gezien is goud een betrouwbare manier om waarde te behouden. Tijdens economische onzekerheid kiezen beleggers vaak voor goud om hun investeringen te beschermen. Bitcoin wordt echter steeds vaker beschouwd als een waardevast alternatief.

De beperkte beschikbaarheid van Bitcoin, waarvan er maximaal 21 miljoen van zijn, en de groeiende acceptatie door grote bedrijven zorgen ervoor dat het een aantrekkelijke investering is. De veteraan-analist verwacht dat Bitcoin door zijn toenemende bekendheid goud in waarde kan overtreffen met een stijging van wel 400%, waarmee een Bitcoin prijs van 250K in beeld komt!

De oorzaak van deze optimistische voorspellingen is de bijzondere kenmerken van Bitcoin; bitcoin is, in tegenstelling tot normaal geld, niet afhankelijk van een centrale bank en heeft een vast en ontastbaar aanbod. Dit betekent dat als de vraag toeneemt en het aanbod gelijk blijft, de waarde in de toekomst aanzienlijk kan stijgen.

Bovendien is de groeiende inflatie wereldwijd van groot belang: investeerders zijn op zoek naar activa die hen kunnen beschermen tegen waardeverlies op de lange termijn. Bitcoin, dat wordt beschouwd als “digitaal goud”, zou deze bescherming kunnen bieden.

BTC/GLD wekelijkse ratio grafiek. Bron: Peter Brandt
BTC/GLD wekelijkse ratio grafiek. Bron: Peter Brandt

Vergelijking tussen Bitcoin en goud als waardeopslag

Hoewel goud al eeuwenlang wordt beschouwd als een betrouwbare waardeopslag, biedt Bitcoin verschillende voordelen. Bitcoin is in de eerste plaats digitaal, waardoor het eenvoudiger is om te verhandelen en op te slaan. Goud heeft een fysieke aard en kan logistieke problemen met zich meebrengen. Daarnaast biedt de transparantie van Bitcoin, dankzij de blockchain-technologie, een aanzienlijk voordeel in vergelijking met goud, waar marktmanipulatie vaker voorkomt.

Wat de acceptatie van Bitcoin nog verder bevordert, is de toenemende interesse van institutionele investeerders. Bedrijven en grote investeringsfondsen zien Bitcoin niet langer als een speculatieve bubbel, maar als een verantwoorde investering voor de lange termijn.
Dit resulteert in een stijging van de investeringen in de cryptovaluta markt, wat de prijs van Bitcoin mogelijk verder kan verhogen. Naarmate meer institutionele investeerders betrokken raken, zal Bitcoin op de lange termijn sterker en waardevoller worden.

Peter Brandt’s voorspelling van een stijging van 518% in BTC

De opmerkelijke voorspelling is afkomstig van Peter Brandt, een ervaren handelaar en analist. Volgens zijn recentste markt berekeningen is hij van mening dat Bitcoin in de komende jaren zelfs met ongeveer 518% kan toenemen. Deze voorspelling is gebaseerd op technische analyse en historische patronen die hij eerder in andere markten heeft waargenomen. Als de voorspelling van Brandt juist is, zou Bitcoin niet alleen de waarde van goud overtreffen, maar ook een ongekend sterke positie op de markt verwerven.

Peter Brandt voorspelt explosieve groei: Bitcoin kan in 2025 goud met meer dan 400% overtreffen

Het wordt steeds duidelijker dat Bitcoin een krachtige optie is om goud als waardeopslag te overtreffen, gezien de verwachtingen van een stijging van 400% tot 518% en de groeiende belangstelling van institutionele investeerders. Voor traders die Bitcoin als een langdurige investering overwegen, zou dit een positief teken zijn om serieus na te denken over het opzij zetten van wat extra BTC voor de toekomst. De bekende uitspraak ‘time in the market beats timing in the market’ is hier absoluut juist, en met belangrijke aanwijzingen zoals de voorspelling van Peter Brandt lijkt Bitcoin als investering voor de lange termijn een steeds meer betrouwbare keuze te worden.  

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...