‘Geschiedenis suggereert dat het tijd is voor een doorbraak voor Bitcoin’ — Rekt Capital

912 totale weergaven

De Bitcoin koers staat mogelijk op het punt om door het dak te gaan. Crypto-analisten zien tekenen die wijzen op een naderende uitbraak, vergelijkbaar met eerdere bullruns.

Is dit het moment om in te stappen?

Historisch Patroon Wijst Op Mogelijke Uitbraak

Een bekende crypto-analist, Rekt Capital, heeft een opvallend patroon ontdekt in de Bitcoin koers. Hij ziet sterke overeenkomsten met voorgaande marktcycli. In het verleden brak de Bitcoin koers namelijk uit zijn ‘heraccumulatie-fase’ tussen de 154 en 161 dagen na de halving.

Wat betekent dit voor nu? De laatste Bitcoin halving vond plaats op 20 april, precies 157 dagen geleden. We zitten dus middenin het tijdvenster voor een mogelijke uitbraak.

“De geschiedenis suggereert dat het ‘Uitbraak Tijd’ is voor Bitcoin”, aldus Rekt Capital.

Septembermagie Voor Bitcoin Koers

September staat bekend als een bearish maand voor crypto. Maar dit jaar? Bitcoin zet de traditie op zijn kop. Met een stijging van zo’n 9% noteert Bitcoin zijn beste septembermaand ooit.

En het goede nieuws houdt niet op. Oktober is historisch gezien vaak een sterke maand voor de Bitcoin koers. In 9 van de laatste 11 jaren zagen we positieve rendementen, met uitschieters van 48% in 2017 en 40% in 2021.

Wat betekent Dit Voor Jou?

Als je al langer met het idee speelt om in Bitcoin te stappen, is dit misschien wel het moment. De technische signalen wijzen op een mogelijke uitbraak. Maar let op: niets is zeker in de cryptowereld.

Momenteel schommelt de Bitcoin koers rond de $ 63.554. Om echt in onbekend terrein te komen, moet Bitcoin zijn vorige piek van $ 73.738 doorbreken. Daar zijn we nog zo’n 14,6% van verwijderd. Een flinke klim, maar zeker niet onmogelijk gezien eerdere rallies.

Technische Analyse: Gemengde Signalen

Laten we even inzoomen op de technische kant van het verhaal:

  • De 1-uurs grafiek laat zien dat Bitcoin afkoelt na het raken van de $ 64.730 weerstand.
  • Op de 4-uurs grafiek zien we consolidatie tussen $ 63.500 en $ 64.000.
  • De dagelijkse grafiek toont een sterke opwaartse trend sinds begin september.

De bewegende gemiddelden wijzen op een bullish sentiment. Maar pas op: sommige oscillatoren, zoals de Stochastic en CCI, geven bearish signalen af. Dit wijst op mogelijke korte-termijn dalingen.

Wat Nu?

Ben je bullish? Houd dan de $ 64.730 in de gaten. Een doorbraak hierboven kan leiden tot nieuwe hoogtes, met $ 65.000 als eerste doel.

Ben je bearish? Let dan op de $ 62.500. Als Bitcoin hieronder zakt, kunnen we verder dalen richting de $ 60.000-$61.000 steunzone.

De Bottom Line

De Bitcoin koers staat op een kruispunt. Historische patronen en technische indicatoren wijzen op een mogelijke uitbraak. Maar onthoud: in crypto is niets zeker.

Wil je instappen? Doe je eigen onderzoek en investeer nooit meer dan je kunt verliezen. De cryptomarkt is notoir volatiel, maar biedt ook enorme kansen voor de slimme investeerder.

Houd het Bitcoin nieuws in de gaten en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wie weet sta je straks aan de wieg van de volgende grote crypto-rally!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....