Voormalig Trump adviseur: Solana drijft financiële revolutie van $7 biljoen

692 totale weergaven
Solana nieuws

De voormalige Trump advsieur en hedgefonds-veteraan Anthony Scaramucci, stelt dat Solana (SOL) een belangrijke rol zal spelen in de “layer-1 blockchain financiële revolutie. Wat betekent dit voor de koers van Solana?

Voormalig Trump adviseur shillt Solana

Tijdens een discussie op de Solana Breakpoint 2024-conferentie zegt de oprichter van SkyBridge Capital dat er een eindeloze hoeveelheid derde partijen betrokken is bij de effecten- en financiële industrie. En die grote hoeveelheid aan partijen veroorzaakt onnodige frictie voor gebruikers.

Volgens Scaramucci kan Solana (SOL) deze frictie elimineren, waardoor mogelijk $7 biljoen aan kapitaal vrijkomt dat vervolgens opnieuw in de economie is te investeren en nuttig is in te zetten.

“Het probleem in de effectenindustrie: het gaat niet om één derde partij, maar om zeven of acht verschillende partijen. Dus als je een aandeel koopt van mijn account, moet het door zeven verschillende entiteiten gaan voordat het in jouw account terechtkomt. Toen ik 35 jaar geleden in de industrie begon, was het afwikkelingsproces handelsdag plus 5 (T+5). Ik denk dat we nu op handelsdag plus 1 (T+1) zitten, maar er is nog steeds enorm veel frictie.

Zodra we in staat zijn onze transacties te verduidelijken of af te wikkelen, is dit systeem eigenlijk bijna perfect, en hopelijk zal de tokenisatie op Solana plaatsvinden. En ik zeg dat omdat ik veel Solana bezit en ik geloof dat het zal gebeuren.

Ik laat jullie achter met deze gedachte over het belang hiervan. Er wordt wereldwijd $7 biljoen uitgegeven aan transactie-verificatie, zoals de creditcardindustrie, overboekingen, enzovoort. Stel je voor dat we dingen kunnen tokeniseren en derde partijen uit de vergelijking kunnen halen, gebruikmakend van een gedistribueerd netwerk om elkaar te vertrouwen, en dat $7 biljoen weer in de economie kunnen steken.”

Trump regering

Welke rol speelde Scaramucci in de regering van Trump? Anthony Scaramucci was in de regering van Donald Trump de communicatiedirecteur van het Witte Huis. Hij is op 21 juli 2017 benoemd, maar hij is al na tien dagen ontslagen. Zijn korte ambtstermijn was tumultueus, mede door controversiële uitspraken en interne conflicten binnen het Witte Huis. Ondanks zijn korte tijd in de functie, bleef Scaramucci een bekende figuur door zijn openlijke kritiek en commentaar op de politiek en de Trump-regering na zijn ontslag.

Solana koers

Wat betekenen deze uitspraken voor de Solana koers? Analist Credible Crypto wijst er in de onderstaande video op dat Solana recentelijk goed heeft gepresteerd. Hij waarschuwt wel dat een prijsafkoeling op de loer ligt. Zo benadrukt hij een cruciaal weerstandsniveau in de Solana-Bitcoin-paar dat een daling naar de $120-$130 range kan veroorzaken voordat er een toekomstige stijging plaatsvindt.

Hoewel hij gelooft dat Solana uiteindelijk de $1.000 kan bereiken, benadrukt hij dat een correctie nodig is voor een gezonde groei. Voor nu raadt hij beleggers aan om elders naar betere kansen te zoeken.

Deze analist ziet wel degelijk op de korte termijn een flink herstel op de grafieken. Hij zegt onder meer: “De prijs blijft stabiel boven het 50% Fibonacci retracementniveau van de opwaartse beweging van de $127 dieptepunt naar de $152 piek. Solana handelt nu rond $146 en het 100-uurlijkse eenvoudige voortschrijdend gemiddelde. Aan de bovenkant ondervindt de prijs weerstand rond het $148 niveau. Er vormt zich ook een neerwaartse trendlijn met weerstand op $148 op de uurlijkse grafiek van het SOL/USD-paar. De volgende belangrijke weerstand ligt rond het $152 niveau.”

Hij gaat verder: “Een succesvolle sluiting boven de $150 en $152 weerstandsniveaus zou de weg kunnen vrijmaken voor een nieuwe stabiele stijging. De volgende belangrijke weerstand ligt rond $164. Verdere winst zou de prijs mogelijk richting het $172 niveau kunnen sturen.”

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...