Bitcoin koers kan verder stijgen door toenemende winstgevendheid

964 totale weergaven
Bitcoin koers breekt door $60K: Tot welke prijs gaat BTC stijgen?

De prijs van bitcoin (BTC) is flink omhoog geschoten sinds het historische besluit van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) om de rente met 0,50% te verlagen. Dit heeft er vanzelfsprekend voor gezorgd dat een groter deel van de circulerende bitcoin-voorraad momenteel tegen een winst aankijkt. 

Volgens CryptoQuant’s Julio Moreno is de winstgevendheid zelfs tot een belangrijk kantelpunt gestegen, wat zou wijzen op een verdere stijging in de bitcoin prijs.

BTC ‘supply in profit’ schiet omhoog

Vorige week woensdag besloot de Fed om het rentetarief met 0,50% te verlagen. Dit was een zeldzame ingreep die bedoeld is om economische groei te stimuleren. Een lagere rente is goed nieuws voor bitcoin en omdat de bank zich geen zorgen maakt over een aanstaande recessie, lijkt een perfect scenario zich te ontvouwen voor de digitale munt.

Het is natuurlijk nog maar de vraag of de Amerikaanse economie daadwerkelijk overeind blijft. Voor nu profiteert de bitcoin koers in ieder geval volop van de ontwikkelingen, gezien het feit dat de munt een totale stijging van meer dan 8% heeft gezien sinds vorige week woensdag.

De prijsstijging heeft de ‘supply in profit’ indicator – wat simpelweg verwijst naar het percentage van bitcoin’s circulerende voorraad dat tegen een lagere prijs is aangekocht dan de marktwaarde – boven zijn 365-daags voortschrijdende gemiddelde gebracht, zo laten gegevens van analysebureau CryptoQant zien. Dit is bullish omdat het kan leiden tot een lagere verkoopdruk en meer vertrouwen in de markt.

CryptoQuant onderzoekshoofds Julio Moreno beschouwt deze ontwikkelings als een positieve marktomslag die “over het algemeen geassocieerd wordt met verdere prijsstijgingen.”

Bitcoin bullmarkt kan ieder moment beginnen

Ook de technische signalen wijzen steeds meer in de richting van een verdere stijging in de bitcoin koers. Zo kon je in eerder Bitcoin nieuws lezen dat we ons nu op een cruciaal punt bevinden: 158 dagen na de Bitcoin halving. Ter vergelijking:  in 2020 duurde het 161 dagen voordat de bullmarkt van start ging, en in 2016 gebeurde dat na 154 dagen. Volgens Rekt Capital gaat bitcoin deze maand nog of begin volgende maand boven de $ 70.000 uitbreken, waarmee de langverwachte bullmarkt ingeluid wordt.

Daarnaast staat het vierde kwartaal voor de deur, een periode waarin bitcoin historisch gezien vaak uitstekend presteert. 

Toch biedt geschiedenis geen garanties. September staat immers bekend als de slechtste maand van het jaar voor bitcoin, maar opvallend genoeg heeft de munt deze keer een winst van meer dan 7% geboekt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...