SEC onder vuur: congres bekritiseert het falen van crypto-regulering

646 totale weergaven

Congreslid Tom Emmer leverde scherpe kritiek op SEC-voorzitter Gary Gensler tijdens een verhitte hoorzitting van het Congres, waarbij hij de SEC beschuldigde van te ver doorgevoerde regelgeving en tekortkomingen bij de handhaving van cryptocurrency.

Voorzitter SEC krijgt harde kritiek van Congres

In een vurige hoorzitting van het congres heeft congreslid Tom Emmer scherpe kritiek geuit op de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, vanwege zijn aanpak van de regulering van cryptocurrency.

Emmer beschuldigde Gensler van het bevorderen van een cultuur van politieke trouw boven de missie van de SEC en wees op gevallen waarin SEC-advocaten rechtbanken zouden hebben misleid om cryptobedrijven aan te pakken.

SEC beschuldigd van overreach en inconsistenties

Emmer hield zich niet in en stelde dat de SEC onder het leiderschap van Gensler “historisch destructief” en “wetteloos” is geworden. Hij haalde een recente zaak aan in Utah, waar SEC-advocaten naar verluidt tegen de rechtbank logen, wat resulteerde in bijna $ 2 miljoen aan juridische kosten.

Emmer bekritiseerde verder Gensler’s introductie van de term “crypto asset security,” bewerend dat het geen wettelijke basis heeft en alleen maar bijdraagt aan verwarring op de markt.

Gensler wordt geconfronteerd

De hoorzitting benadrukte ook bredere ontevredenheid over de aanpak van de SEC. Voorzitter Patrick McHenry van de commissie beschuldigde de SEC van overreach en het afdwingen van crypto-regelgeving zonder duidelijke juridische richtlijnen.

SEC-commissaris Hester Peirce, vaak een voorstander van de crypto-industrie, uitte haar frustratie over het gebrek aan duidelijkheid in hoe de SEC effecten definieert in de digitale activa-ruimte, en verklaarde dat het agentschap “tekort was geschoten in onze plicht als regelgever.”

Oproepen tot wetgevende actie

Terwijl de Republikeinen kritiek hadden op de aanpak van Gensler, spraken Democratische wetgevers, waaronder Maxine Waters, ook over de noodzaak van wetgevende actie.

Waters stelde een tweepartijenaanpak voor om de langverwachte regelgeving voor stablecoin aan te nemen, waarmee ze aangaf dat beide zijden van het gangpad staan te springen om meer uitgebreide en duidelijke regels voor digitale activa.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....