XProtocol lanceert Ethereum-telefoon XForge en onderbiedt Solana Seeker

808 totale weergaven
XProtocol lanceert Ethereum-telefoon XForge en onderbiedt Solana Seeker

De wereld van crypto en blockchain komt steeds dichter bij – letterlijk tot in je broekzak. Een nieuwe golf betaalbare Web3-smartphones overspoelt de markt.

Maar wat heb je daar eigenlijk aan? En is dit de toekomst of gewoon een hype?

XForge: Ethereum in je hand voor 299 dollar

Het nieuwste hebbeding in crypto-land is de XForge, een smartphone speciaal gemaakt voor de Ethereum-blockchain. Voor slechts 299 dollar (zo’n 280 euro) krijg je een toestel dat draait op Android, maar dan boordevol crypto-snufjes.

Het bedrijf achter de XForge, XProtocol, noemt het zelfs “de eerste DePIN-telefoon ter wereld”. DePIN staat voor Decentralized Physical Infrastructure Network – een systeem waarbij gebruikers beloond worden voor het leveren van diensten aan een netwerk.

Klinkt ingewikkeld? In de praktijk betekent het dat je met deze telefoon gemakkelijk crypto kunt verdienen en meedoen aan zogenaamde ‘airdrops’ – gratis uitdeelacties van nieuwe cryptomunten.

Solana slaat terug met de Seeker

Maar XProtocol is niet de enige speler op de markt. Solana, een andere grote naam in crypto-land, komt binnenkort met de Solana Seeker. Deze opvolger van de Solana Saga is iets duurder: 450 dollar (420 euro) in de voorverkoop.

Toch lijkt er veel animo te zijn: maar liefst 140.000 mensen uit 57 landen hebben de telefoon al besteld. Niet gek voor een apparaat dat nog niet eens op de markt is!

Goedkoop kan ook: de JamboPhone 2 voor 99 dollar

Denk je nu: leuk, al die crypto-telefoons, maar ik wil niet de hoofdprijs betalen? Dan is er goed nieuws. Het bedrijf Jambo komt met de JamboPhone 2, een Web3-smartphone voor slechts 99 dollar (93 euro).

Deze telefoon werkt samen met de Aptos- en Solana-netwerken en heeft zelfs een ingebouwde AI-assistent die je alles kan vertellen over crypto. Voor nog geen honderd euro ben je dus helemaal klaar voor de toekomst!

Maar… wat heb je er eigenlijk aan?

Nu vraag je je misschien af: waarom zou ik in hemelsnaam een speciale crypto-telefoon willen? Goede vraag! Deze toestellen maken het veel makkelijker om met crypto aan de slag te gaan. Je kunt er makkelijker mee handelen, nieuwe projecten ontdekken en soms zelfs geld verdienen.

Bovendien zijn ze vaak voorzien van extra beveiligingsfuncties om je digitale bezittingen veilig te houden. En laten we eerlijk zijn: het is ook gewoon cool om voorop te lopen in de nieuwste technologie.

De toekomst in je broekzak?

Of Web3-smartphones echt de toekomst zijn, valt nog te bezien. Maar één ding is zeker: de crypto-wereld komt steeds dichter bij het dagelijks leven. Met deze betaalbare toestellen wordt de drempel om in te stappen een stuk lager.

Ben je nieuwsgierig geworden? Houd dan de ontwikkelingen in de gaten. De XForge, Solana Seeker en JamboPhone 2 komen allemaal binnenkort op de markt. Wie weet heb je straks wel de toekomst van finance in je broekzak zitten!

xoxo Sophia!

Lees meer over:
web3xforge

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....