Nic Carter: Regering Biden elimineerde Silvergate om crypto te onthoofden

1088 totale weergaven
amerika fed |

Silvergate Bank was een crypto-vriendelijke bank in de Verenigde Staten, die volgens Nic Carter had overleefd als de regering van Joe Biden de crypto-industrie niet had proberen te onthoofden. “Ik geloof dat Silvergate zijn problemen had kunnen overleven en op weg was om dat voor elkaar te krijgen”, zo schrijft Nic Carter op 25 september voor Pirate Wires.

Operation Choke Point 2.0 bestaat echt

Nic Carter is in het verhaal van Silvergate Bank gedoken en komt op basis daarvan tot de conclusie dat Operation Choke Point 2.0 echt bestaat. Dit is een term die hij zelf bedacht heeft om de gecoördineerde pogingen van de overheid om banken te ontmoedigen met crypto te werken.

Waarbij ontmoedigen nog zacht uitgedrukt is, omdat ze bijna worden gedwongen om crypto te laten vallen.

“De wens van de overheid om de binnenlandse crypto-industrie te onthoofden door middel van heimelijke regelgeving gericht op crypto-banken heeft de bankencrisis van 2023 zowel veroorzaakt als verergerd, de grootste sinds de grote financiële crisis in 2008.”

Bedrijven die actief zijn binnen de crypto-industrie zijn zwaar afhankelijk van banken die stortingen accepteren en bereid zijn om fiatgeld en crypto uit te wisselen.

Signature Bank en Silicon Valley Bank waren twee andere crypto-vriendelijke banken die in 2023 ten onder ging.

Immense druk vanuit de overheid

Carter schrijft dat banken onder gigantische druk stonden van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) en Amerikaanse Senatoren als Elizabeth Warren, die om details vroeg over hun relaties met FTX.

FTX was natuurlijk het beursplatform dat in november 2022 op spectaculaire wijze implodeerde, waardoor er voor miljarden dollars aan kapitaal in rook opging en de gehele industrie in zijn hemd stond.

Verder is het volgens Carter vreemd dat Silvergate voor vrijwillige liquidatie koos. Dat is zo ongewoon, dat zelfs de Amerikaanse rechter, die geen ervaring had met de procedure, niet precies wist hoe daarmee te beginnen.

Hij is er dan ook van overtuigd dat Silvergate er nog was geweest als de overheid niet zoveel druk uitvoerde. Zeker nadat de markt gedurende de tweede helft van 2023 begon te herstellen en bitcoin in maart 2024 zelfs een nieuwe all-time high maakte.

Lees meer over:
crypto

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....