Crypto nieuws vandaag: Schiff’s kritiek, vraag naar ETF’s en China’s kapitaalinjectie van $142 miljard – Belangrijke trends in de cryptomarkt

1053 totale weergaven
Crypto vandaag: : Alles wat je moet weten over de laatste gebeurtenissen in de cryptowereld.

De wereldwijde cryptomarkt heeft momenteel een waarde van $ 2,25 biljoen, een stijging van 0,30% vergeleken met de vorige dag. Het handelsvolume in de afgelopen 24 uur bedraagt $ 64,68 miljard, een afname van 14,50%.

De totale DeFi-markt vertegenwoordigt $ 3,99 miljard, oftewel 6,17% van het handelsvolume. Stablecoins nemen $ 59,06 miljard voor hun rekening, wat maar liefst 91,31% van alle transacties uitmaakt. Bitcoin blijft domineren met een marktaandeel van 56,13%, hoewel dit een daling is van 0,19%.

Schiff: ‘De wereld heeft geen Bitcoin nodig’

Peter Schiff, een uitgesproken criticus van Bitcoin, beweert dat de wereld geen behoefte heeft aan de populaire cryptomunt. Volgens Schiff wordt Bitcoin overgewaardeerd en biedt het geen echte oplossing voor financiële problemen.

Hij vergelijkt Bitcoin met een luchtbel en wijst erop dat goud een veel stabielere en veilige belegging is.

Zijn mening komt op een moment dat veel beleggers juist Bitcoin omarmen als hedge tegen inflatie en economisch onzekerheid, wat een interessante tegenstelling vormt.

Gemengde verwachtingen voor het vierde kwartaal ondanks recente Bitcoin-stijging

Hoewel Bitcoin onlangs een stijging zag na de verlaging van de rentetarieven door centrale banken, blijven analisten verdeeld over de vooruitzichten voor het vierde kwartaal.

Sommige experts zijn optimistisch, vooral vanwege de verwachte toename van de institutionele vraag, terwijl anderen waarschuwen voor volatiliteit.

Factoren zoals macro-economische onzekerheden en mogelijke verdere renteverlagingen zullen een grote rol spelen in hoe Bitcoin zich ontwikkelt in de komende maanden.

De vraag naar Bitcoin ETF’s groeit, terwijl China een kapitaalinjectie van $ 142 miljard overweegt

De interesse in Bitcoin ETF’s onder Amerikaanse beleggers neemt snel toe. Dit is deels te danken aan een groeiend vertrouwen in gereguleerde Bitcoin-producten, vooral nu China overweegt een gigantische kapitaalinjectie van $ 142 miljard in zijn economie.

Gegevens van SoSoValue tonen aan dat de totale dagelijkse netto-instroom voor de tweede dag op rij de $ 100 miljoen overschreed voor de BTC ETF's. Dit markeert een reeks van vijf dagen van positieve netto-instroom voor de fondsen.
Gegevens van SoSoValue tonen aan dat de totale dagelijkse netto-instroom voor de tweede dag op rij de $ 100 miljoen overschreed voor de BTC ETF’s. Dit markeert een reeks van vijf dagen van positieve netto-instroom voor de fondsen.

Beleggers kijken naar deze ontwikkeling omdat een dergelijke injectie mogelijk invloed kan hebben op de wereldwijde financiële markten en, in het verlengde daarvan, de cryptomarkt.

Een goedgekeurde Bitcoin ETF zou de weg kunnen vrijmaken voor een bredere acceptatie van Bitcoin onder traditionele beleggers.

Bitcoin-netwerk verlaagt moeilijkheidsgraad met 4,6%

In een recente ontwikkeling daalde de moeilijkheidsgraad van het Bitcoin-netwerk met 4,6% op blok 862848. Dit is goed nieuws voor miners, aangezien een lagere moeilijkheidsgraad betekent dat het makkelijker wordt om nieuwe blokken te minen en beloningen te verdienen.

mining-1024x632.jpeg" alt="Moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining" width="750" height="463" /> Moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining

Deze aanpassing vindt plaats als reactie op veranderende marktomstandigheden, waaronder de fluctuaties in de hashrate.

Hoewel dit de efficiëntie van mining verhoogt, kan het ook gevolgen hebben voor de stabiliteit en veiligheid van het netwerk op de lange termijn.

Ethereum worstelt met technische obstakels ondanks positieve vooruitzichten

Ondanks positieve verwachtingen voor Ethereum blijft het netwerk worstelen met technische problemen. Het recente netwerkupdate-proces verliep minder soepel dan verwacht, wat leidde tot vertragingen en hogere transactiekosten.

Desondanks zijn de vooruitzichten voor Ethereum op de lange termijn positief. Veel ontwikkelaars en investeerders geloven dat, zodra deze problemen zijn opgelost, Ethereum zijn dominantie in de smart contract- en DeFi-ruimte kan herbevestigen.

Waarom Bitcoin moeite heeft om de $ 64,5K vast te houden

Bitcoin heeft de afgelopen weken moeite gehad om de grens van $ 64,5K vast te houden. Drie belangrijke redenen worden hiervoor aangevoerd: de aanhoudende macro-economische onzekerheden, de toegenomen verkoopdruk van grote beleggers en de technische weerstandsniveaus op de markten.

Deze factoren maken het voor Bitcoin moeilijk om boven deze drempel te blijven, ondanks de positieve vooruitzichten voor de langere termijn. Beleggers blijven voorzichtig, in afwachting van verdere marktontwikkelingen.

Worldcoin stijgt met 17%: Wat zit erachter?

Worldcoin (WLD) heeft een indrukwekkende stijging van 17% laten zien. Dit wordt toegeschreven aan een combinatie van verbeterde marktcondities en de toegenomen interesse in het project.

Worldcoin’s unieke aanbod en innovatieve benadering van digitale identiteiten hebben geleid tot een sterke toename van het handelsvolume. Beleggers zien in Worldcoin een potentieel sterke speler binnen de cryptomarkt, mede door de ondersteuning van enkele grote venture capital-bedrijven.

Het zal interessant zijn om te zien hoe deze munt zich verder ontwikkelt in een steeds competitievere markt.

China’s mogelijke kapitaalinjectie van $ 142 miljard: Wat betekent dit voor de cryptomarkt?

China overweegt een gigantische kapitaalinjectie van $ 142 miljard om zijn economie te stimuleren. Dit nieuws heeft al geleid tot speculatie over de impact die dit zou kunnen hebben op de cryptomarkt.

Hoewel China strenge regels heeft ingevoerd tegen cryptocurrency-handel, kan een injectie van deze omvang wereldwijde financiële markten beïnvloeden, inclusief de cryptosector.

Beleggers houden deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, aangezien elke verandering in het wereldwijde financiële landschap invloed kan hebben op de vraag naar Bitcoin en andere cryptomunten.

China’s geldprinter draait op volle toeren – krijgt Bitcoin koers hierdoor een boost?

Vooruitzicht

De cryptomarkt blijft dynamisch, met zowel positieve als negatieve krachten die van invloed zijn op de prijsbewegingen van Bitcoin en andere digitale valuta. Terwijl figuren zoals Peter Schiff sceptisch blijven, groeit de interesse in gereguleerde producten zoals Bitcoin ETF’s.

Tegelijkertijd kunnen technische en macro-economische factoren de marktvolatiliteit blijven aanwakkeren. Investeerders zouden deze trends in de gaten moeten houden en bereid zijn snel in te spelen op veranderingen.

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...