Sam Altman’s Worldcoin stijgt 17% ondanks de whale selloff

1841 totale weergaven

Worldcoin is de afgelopen 24 uur met 17% gestegen ondanks een aanzienlijke whale selloff, nu de market cap van de asset opnieuw de $1 miljard heeft overschreden. Deze stijging komt te midden van nieuwe ontwikkelingen, waaronder de uitbreiding van World ID diensten naar meer landen, waardoor velen zich afvragen of Worldcoin het opwaartse momentum kan vasthouden.

Whale selloff stopt stijging Worldcoin niet

Ondanks het feit dat grote houders op 25 september 6,23 miljoen WLD tokens ter waarde van $ 13,15 miljoen van de hand deden, bleef Worldcoin veerkrachtig en zette het zijn opwaartse trend voort.

Volgens gegevens van IntoTheBlock leidt de activiteit van walvissen over het algemeen tot prijsdalingen, maar toch steeg Worldcoin met 17,3% en werd op het moment van schrijven verhandeld op $ 2,12.  De market cap van de asset is nu meer dan $1 miljard en de handelsvolumes stegen met 85% tot $ 430 miljoen.

Zulke selloffs zijn vaak tekenen van paniek of winstnemingen, maar de activa is de afgelopen week met 32% gestegen. Met 68% van de WLD-houders nu met verlies, een daling ten opzichte van 92%, is deze rally een teken van potentieel herstel na eerdere worstelingen van Worldcoin onder de $ 1,4.

Invloed van Sam Altman

De prijsstijging van Worldcoin kan deels worden toegeschreven aan de invloed van Sam Altman, de medeoprichter van OpenAI en Worldcoin. Altman’s recente beslissing om OpenAI om te vormen tot een organisatie met winstoogmerk heeft de interesse in Worldcoin weer aangewakkerd, waarbij veel investeerders dit zien als een positieve drijfveer voor het WLD token.

Daarnaast heeft Worldcoin onlangs zijn World ID service uitgebreid naar Guatemala, Maleisië en Polen, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar veilige online identiteitsverificatie te midden van toenemende AI-gedreven fraudebedreigingen.

Deze wereldwijde push zou een van de redenen kunnen zijn achter de prijsstijging van Worldcoin en zou zijn positie in de markt verder kunnen versterken.

Zal Worldcoin blijven stijgen?

Hoewel de stijging van 17% en de expansie-inspanningen van Worldcoin indrukwekkend zijn, zijn er zorgen of de rally kan aanhouden. Het WLD token staat voor potentiële uitdagingen met een gepland $74 miljoen unlock evenement volgende week, dat de markt zou kunnen overspoelen met extra tokens, wat zou kunnen leiden tot prijscorrecties.

Analisten blijven voorzichtig en merken op dat het vermogen van Worldcoin om het momentum vast te houden afhangt van de verdere vraag en of de verkoop van walvissen aanhoudt.

Hoewel de huidige groei een positieve indicator is, zullen duurzame prestaties op lange termijn een voortdurende adoptie van World ID en andere ontwikkelingen in het ecosysteem vereisen.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....