Solana, NEAR en Tron in opkomst: wat betekent hun populariteit voor de toekomst van de cryptomarkt?

857 totale weergaven
Solana nieuws SOL

Layer 1 netwerken zoals Solana, NEAR en Tron zijn zeer populair en zitten enorm in de lift, blijkt uit nieuwe netwerkdata gedeeld door AltCryptoTalk op X. Wat betekent dit voor de toekomst van de cryptomarkt?

Solana, NEAR en Tron zeer populair

Afgaande op de netwerkactiviteit bestaat de top drie uit Solana, NEAR Protocol en TronDAO. Deze groei is te verklaren door technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Daarbij moet je denken aan de opkomst van decentrale applicaties (dApps), decentrale finance projecten (DeFi) en nfts">non fungible tokens (NFT’s).

Opvallende namen in de top tien is Sui Network, BNB Chain van cryptobeurs Binance en TON blockchain van Telegram. Naast de gevestigde namen zoals bitcoin en ethereum zijn ook nog Polygon en Aptos die de top 10 vervolmaken.

Solana

Solana is een blockchainplatform dat bekend staat om zijn hoge snelheid en lage transactiekosten. Het is ontworpen om gedecentraliseerde applicaties (dApps) en cryptotransacties efficiënter te maken dan veel andere blockchains, zoals Ethereum. Solana maakt gebruik van een unieke consensusmethode die bekend staat als “poh">Proof of History” (PoH), gecombineerd met “Proof of Stake” (PoS), om transacties sneller te verwerken.

Hoe doet de koers het? Volgens deze analyse ligt de huidige prijsrange voor SOL tussen $130,40 en $155,72. Na een wekelijkse stijging van 14% nadert het de dichtstbijzijnde weerstand bij $166. Na een doorbraak van dit kan SOL stijgen naar $192,04. Dat betekent een stijging van circa 30% met een belangrijke support bij $116.

Ondanks een lichte daling in de afgelopen maand, suggereren indicatoren zoals de Relative Strength Index (RSI) op 54,46 en het MACD-niveau van 0,90 een gebalanceerd momentum. Als de opwaartse trend zich voortzet, kan Solana geleidelijk groeien, hoewel de recente zes maanden daling van ongeveer 21% voorzichtigheid gebiedt. Over het algemeen heeft SOL potentieel, maar blijft het in een fluctuerende staat.

NEAR

NEAR Protocol is een blockchain-platform dat is ontworpen om gedecentraliseerde applicaties (dApps) schaalbaar, gebruiksvriendelijk en kostenefficiënt te maken. Het is vergelijkbaar met andere smart contract-platformen zoals Ethereum, maar met enkele unieke kenmerken die het onderscheiden, vooral wat betreft schaalbaarheid en gebruiksgemak.

In diezelfde analyse gaat de analist ook in op de NEAR koers, die tussen $4,02 en $4,87 zit, met weerstand op $5,20 en steun op $3,50. Ondanks een stijging van meer dan 26% in één week, vertoont de munt op de langere termijn een neerwaartse trend, met een daling van ongeveer 27% over de afgelopen zes maanden.

De 10-daagse gemiddelde prijs ligt hoger op $5,27, wat wijst op recente volatiliteit. Met een RSI van 48,61 vertoont NEAR geen sterke signalen van overbought of oversold te zijn. Hoewel de kortetermijnbewegingen positief lijken, kan het doorbreken van de weerstand op $5,20 cruciaal zijn voor groei op de langere termijn. Als dat niet lukt, is een daling richting het steunpunt van $3,50 mogelijk.

Tron

Tron is een blockchain-platform dat is ontworpen om een gedecentraliseerd internet te ondersteunen, met een sterke focus op het delen van digitale content en entertainment. Het doel van Tron is om een wereldwijde, gratis contentdistributieplatform te creëren waarop ontwikkelaars applicaties (dApps) kunnen bouwen en digitale inhoud kunnen delen zonder tussenkomst van centrale platforms zoals YouTube of Apple.

In deze analyse laat de analist doorschemeren dat de markindicatoren sterk wijzen op een bullish trend met een stijgingsdoel van $0,23. Tegelijkertijd is er ook wat onzekerheid in de markt.

Momenteel probeert de RSI van Tron deze zone te bereiken, en daar moet de koers een nieuw plateau vinden. Het zijn vooral beleggers die uit zijn op snelle winsten in de opwaartse trend die rekening moeten houden met dalingen.  Maar zet deze positieve trend door en blijft de technologie en community doorgroeien, dan heeft TRX een goede kans om dit jaar een koers van 1 dollar te bereiken, een doel dat meerdere analisten onderschrijven.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...