XRP koers op weg naar $ 13? Bizarre theorie voorspelt sprong van $0,60 voor populaire cryptovaluta

1254 totale weergaven
XRP koers op het punt van doorbraak: stijging van 29% verwacht?

Een gewaagde voorspelling over XRP, de munt van Ripple, zet de gemoederen flink in beweging. Kan deze underdog echt een gigantische sprong maken naar $ 12 of $ 13? Laten we eens kijken naar de feiten achter deze opzienbarende claim.

Het “Nike swoosh-patroon”: Marketinggrap of geniaal inzicht?

Cryptoanalist EGRAG heeft de aandacht getrokken met een gewaagde theorie over XRP. Hij ziet in de prijsgrafiek van de munt een patroon dat verdacht veel lijkt op het beroemde Nike-logo. Klinkt gek? Misschien. Maar in de wereld van crypto hebben we wel gekkere dingen gezien.

EGRAG, bekend om zijn onconventionele analyses, ziet in dit “Nike swoosh-patroon” de weg naar een spectaculaire prijsstijging. Volgens hem kan XRP hiermee naar een waarde van $ 13 klimmen. Dat zou een stijging van meer dan 2000% betekenen!

De anatomie van de ‘swoosh’

Maar hoe zit dat patroon precies in elkaar? EGRAG legt het als volgt uit:

  1. De neerwaartse curve begon in januari 2018, toen XRP kelderde van $ 3,31 naar een dieptepunt van $ 0,1140 in maart 2020.
  2. Sinds dat dieptepunt ziet EGRAG een reeks van steeds hogere bodems, die de opwaartse curve van de ‘swoosh’ vormen.

Het idee is dat XRP deze opwaartse trend zal voortzetten, met als uiteindelijk doel die $ 13-grens. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Misschien. Maar EGRAG is niet de enige die hoge verwachtingen heeft van XRP.

Andere analisten zien ook potentie

Interessant genoeg hebben meerdere analisten vergelijkbare voorspellingen gedaan voor XRP, zij het om verschillende redenen:

  • Matthew Dixon, CEO van Evai, noemde in mei ook een mogelijk koersdoel van $ 13 voor XRP.
  • Analist Casi verwacht eenzelfde prijsniveau na een uitbraak uit een consolidatiepatroon van zes jaar.

Maar hoe realistisch is dit alles?

Laten we eerlijk zijn: een stijging naar $ 13 zou astronomisch zijn. Op dit moment schommelt de prijs van XRP rond de $ 0,58. Dat betekent dat de koers meer dan 22 keer over de kop zou moeten gaan om EGRAG’s voorspelling waar te maken.

Is zoiets mogelijk in de cryptowereld? Ja. Is het waarschijnlijk? Dat is een ander verhaal.

De huidige stand van zaken

Op korte termijn worstelt XRP nog steeds met de $ 0,60-grens. Deze psychologische barrière blijkt lastig te doorbreken. Toch zijn er ook positieve signalen:

  • XRP handelt boven de middelste Bollinger Band van $ 0,5714, wat enige steun biedt.
  • De Directional Moving Index (DMI) geeft een licht voordeel aan de bulls, maar het momentum is zwak.
XRP Funding Rate
XRP Funding Rate

Is XRP klaar voor een uitbraak?

Recente marktbewegingen hebben XRP dichter bij de bovengrens van een symmetrisch driehoekspatroon gebracht. Als een uitbraak boven de $ 0,60-weerstand lukt, zou dit inderdaad kunnen leiden tot verdere stijgingen. Sommige analisten noemen $ 0,70 als mogelijk volgende doel.

Positieve signalen zijn er zeker:

  • De MACD-indicator suggereert toenemend bullish momentum.
  • Positieve funding rates wijzen op optimisme onder traders.
  • De koers handelt boven de 20-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA).

Maar vergeet niet: in de cryptowereld kan het tij snel keren. Een mislukte uitbraakpoging zou XRP terug kunnen duwen naar steunniveaus rond $ 0,56.

XRP MACD
XRP MACD

Droom groot, maar blijf nuchter

Het “Nike swoosh-patroon” van EGRAG is zonder twijfel intrigerend. Het laat zien hoe creatief en soms bizar crypto-analyse kan zijn. Of XRP daadwerkelijk naar $ 13 zal stijgen, valt nog te bezien. Maar het enthousiasme rond de munt is onmiskenbaar.

Voor u als belegger of crypto-enthousiasteling is dit een uitgelezen kans om dieper in de materie te duiken. Onderzoek XRP, volg de ontwikkelingen en vorm uw eigen mening. Wie weet maakt u straks deel uit van een historische bull run. Maar onthoud: in crypto is niets zeker, behalve de volatiliteit.

Bent u klaar om de fascinerende wereld van XRP te verkennen? Ga er dan nu mee aan de slag, maar vergeet niet: investeer nooit meer dan u bereid bent te verliezen. De cryptomarkt blijft immers net zo onvoorspelbaar als opwindend!

xoxo Sophia!

Lees meer over:
RippleXRPxrp koers

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....