Zal de vrijlating van CZ de BNB koers naar nieuwe ATH brengen?

608 totale weergaven
Zal de vrijlating van CZ de BNB koers naar nieuwe hoogtes stuwen?

Nu de vrijlating van oud-Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao dichterbij komt, wordt steeds meer de vraag hoe de Binance Coin koers zal reageren. Er wordt gespeculeerd of CZ’s vrijlating een verkoopgolf zal veroorzaken, waardoor de BNB koers daalt, of dat de munt juist naar nieuwe all-time highs zal stijgen. Maar wat kunnen we verwachten van de BNB koers?

Afname van koopdruk bij Binance Coin

De Chaikin Money Flow (CMF), een indicator die laat zien hoeveel geld er in en uit een munt stroomt, is sinds 21 september aan het dalen voor BNB. Op dit moment staat de CMF op 0,12, wat aangeeft dat de koopdruk afneemt.

Hoewel de CMF nog positief is, wijst de daling erop dat er minder kopers zijn. Dit betekent dat, hoewel er nog steeds meer kopers dan verkopers zijn, de kracht van de aankopen zwakker wordt. Hierdoor vertrouwen handelaren minder op een stijging van de BNB koers op korte termijn.

Binance Coin CMF

Daarnaast geeft de macd">moving average convergence divergence MACD indicator ook aan dat de trend aan het veranderen is. De MACD-lijn staat op het punt om onder de signaallijn te komen. Dit is een teken dat de opwaartse trend mogelijk aan het verzwakken is en dat er een daling kan volgen.

Wanneer de MACD-lijn onder de signaallijn komt, is dat vaak een bearish signaal. Dit betekent dat veel handelaren denken dat de koers zal dalen en dat het misschien een goed moment is om hun posities te verkopen of om short te gaan.

Binance Coin koers afhankelijk van CZ

De afname van koopactiviteit voor BNB vlak voor de vrijlating van CZ op 27 september kan zorgen voor een “sell-the-news” effect.

Hierbij kopen handelaren voorafgaand aan een belangrijke gebeurtenis en verkopen ze zodra deze plaatsvindt, wat vaak leidt tot een koersdaling.

BNB Price Analysis binance coin

Als de dalende koopdruk aanhoudt, kan de BNB koers zakken naar een steunpunt rond $ 522,90. Maar als het marktsentiment verbetert en er weer meer kopers komen, zou de BNB koers kunnen stijgen tot $ 652,90. Dit zou de eerdere negatieve voorspellingen ongedaan maken en opnieuw vertrouwen geven aan de markt.

Lees meer over:
bnb koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...