China’s kapitaalinjectie: wat betekent dit voor Bitcoin?

771 totale weergaven
bitcoin-china

De Chinese kapitaalinjectie van $142 miljard zette de financiële markten op zijn kop, maar wat betekent dit precies voor Bitcoin?

China overweegt kapitaalinjectie

Uit een recent rapport van Bloomberg blijkt dat China een kapitaalinjectie van 1 biljoen yuan, ter waarde van $142 miljard, wil uitvoeren. Het doel hiervan is het ondersteunen van de grote staatsbanken, die vervolgens de worstelende economie moeten herstellen.

Een dergelijke kapitaalinjectie kan een aanzienlijk effect hebben op zowel de traditionele financiële markten als de cryptomarkt, en in het specifiek Bitcoin. Ondanks dat het doel van China voornamelijk het ondersteunen van haar economie is, zijn implicaties voor Bitcoin ook niet te missen.

Toegenomen liquiditeit

Als we kijken naar historische kapitaalinjecties zien we dat dit in de meeste gevallen heeft geleid tot aanzienlijke prijsstijgingen voor risicovollere activa, waar cryptocurrencies geen uitzondering voor zijn. Een verhoogde liquiditeit zal ervoor zorgen dat er meer geld naar Bitcoin kan stromen, ondanks dat Bitcoin verboden is in China.

Het bezit van Bitcoin is misschien in China verboden, maar dit betekent niet dat er geen markt voor is. Men is in China op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om Bitcoin en andere crypto veilig te stellen. Dus ondanks het verbod op China kan dit de toegenomen liquiditeit wel dergelijk een effect hebben op de directe instromen in Bitcoin.

Bitcoin in verhouding met de effectenmarkt

De afgelopen jaren heeft Bitcoin steeds meer correlatie laten zien met de bredere effectenmarkt. Als de gehele effectenmarkt een stijging of daling laat zien, lift Bitcoin hierop mee. Dit heeft vooral betrekking tot de Amerikaanse effectenmarkt, maar andere grote markten over de wereld hebben hier ook een effect op.

De kapitaalinjectie heeft op het eerste gezicht ook een positief effect op de Chinese aandelenmarkt, aangezien deze na een aanzienlijke daling weer begon te stijgen. De kans is dus aanwezig dat Bitcoin kan profiteren van de stijging op de Chinese aandelenmarkt, naarmate deze aan blijft houden. Hoe groot het daadwerkelijke effect van de Chinese aandelenmarkt op de Bitcoin koers is, is echter niet duidelijk.

Lees meer over:

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...