BTC ETF’s zien grootste instroom in twee maanden van $365 miljoen

623 totale weergaven
bitcoin-exchange-traded-funds

Spot Bitcoin ETF’s hebben gisteren de grootste instroom van de afgelopen twee maanden gezien, waarbij ze een instroom van $365 miljoen zagen. 

Aanzienlijke instroom voor Bitcoin ETF’s

Spot Bitcoin ETF’s hebben keer op keer bewezen dat ze een aanzienlijke impact hebben op de Bitcoin koers. De instroom van de Bitcoin ETF’s van gisteren kan hierdoor mogelijk duiden op een aanstaande rally voor BTC, aangezien de ETF’s een aanzienlijke netto-instroom van $365,7 miljoen zagen in de Verenigde Staten, volgens gegevens van CoinGlass. Dit is ook direct het hoogste niveau sinds twee maanden.

Stijgende vraag naar BTC ETF’s

In het verleden hebben we een patroon gezien waarbij een herhaaldelijke instroom in Bitcoin ETF’s de prijs van Bitcoin heeft laten stijgen, waarbij dit andersom ook het geval is. Dit kan erg positief uitpakken voor Bitcoin, aangezien de ETF’s een aanzienlijke instroom zagen. De afgelopen twee weken waren er slechts twee dagen waarbij BTC ETF’s een netto uitstroom zagen.

Dit komt in combinatie met de aanzienlijke instroom van gisteren, van $365,7 miljoen, wat de hoogste instroom is sinds 22 juli. Deze instroom werd geleid door de ARKB van Ark Invest, met een instroom van $113,8 miljoen, gevolgd door IBIT van BlackRock met $93,4 miljoen, FBTC van Fidelity met $74 miljoen en als laatste de BITB van Bitwise met $50,4 miljoen. Alleen Grayscale zag een kleine uitstroom van $7,7 miljoen.

De prijsstroom kwam overeen met een aanzienlijke prijsstijging voor Bitcoin. De instroom lijkt het resultaat te zijn van de renteverlagingen door de Amerikaanse Fed, aangezien dit beleggingen in risicovollere activa interessanter maakt voor veel beleggers.

Hoe staat het ervoor met Ethereum ETF’s?

Spot Ethereum ETF’s hebben nog niet zo goed gepresteerd op de Amerikaanse beurzen als de Bitcoin ETF’s. Echter, er zijn wel positieve signalen voor de beursverhandelde fondsen. Na de aanzienlijke uitstroom van vorige week zagen de fondsen op 24 en 25 september weer een netto-instroom van respectievelijk $62,5 miljoen en $43,2 miljoen.

Echter, gisteren was weer een dag met een kleine netto uitstroom van $0,1 miljoen. Hierbij kwam het merendeel uit het fonds van Grayscale, met een uitstroom van $36 miljoen, waarbij de instromen van ETHE van BlackRock met $15,3 miljoen en FETH van Fidelity met $15,9 miljoen de verliezen niet konden compenseren.

Lees meer over:
bitcoin etfsEthereum ETF's

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...