Grayscale onthult haar lijst met de 20 beste tokens voor Q4

68 totale weergaven
grayscale

Grayscale onthult haar top 20 crypto’s voor het vierde kwartaal van 2024, voegt zes nieuwe altcoins toe en benadrukt trends als gedecentraliseerde AI en schaalbaarheid.

Twintig beste cryptocurrencies van Grayscale

Grayscale, een belangrijke speler op het gebied van het beheer van crypto-activa, heeft haar lijst met de twintig beste cryptocurrencies vrijgegeven die naar verwachting in het laatste kwartaal van 2024 beter zullen presteren. De update volgt op de driemaandelijkse herbalancering, die op 20 september werd afgerond.

De lijst bevat zes nieuwe altcoins, die de focus van het bedrijf op opkomende trends op het gebied van digitale activa, zoals gedecentraliseerde AI-platforms en schaalbaarheid van blockchain weergeven.

Topkeuzes voor Grayscale

Bij de nieuwste herschikking van Grayscale zijn Sui, Bittensor en Optimism toegevoegd aan de topkeuzes, naast andere nieuwe items zoals Helium, Celo en UMA Protocol. Deze activa zijn gekozen vanwege hun sterke fundamenten, netwerkgroei en opkomende katalysatoren. De investeringsaanpak van Grayscale evalueert factoren zoals tokenwaardering, adoptiepercentages en staartrisico’s om tokens met het hoogste potentieel te identificeren.

De nieuwkomers

Onder de nieuwkomers valt Sui op door haar indrukwekkende prestatiewinst. De recente upgrade van het netwerk verhoogde de transactiesnelheid met 80% en overtreft nu zelfs Solana in snelheid.

Bittensor brengt ondertussen crypto en AI samen, met als doel een mondiaal, gedecentraliseerd AI-netwerk op te bouwen. Het project heeft verbeteringen in de marktstructuur laten zien, met name op het gebied van liquiditeit en prijsstelling.

Optimisme, een Ethereum Layer 2-schaaloplossing, wint terrein dankzij het Superchain raamwerk, dat is overgenomen door grote namen als Coinbase.

Helium, bekend om haar DePIN (Decentralised Physical Infrastructure Network), richt zich op efficiënte toewijzing van middelen voor draadloze dekking en beschikt over meer dan een miljoen hotspots en sterke netwerkinkomsten.

Celo, oorspronkelijk een mobile-first blockchain, gaat over naar een Ethereum Layer-2. Het platform legt de nadruk op stablecoin betalingen en heeft een grotere acceptatie gezien in ontwikkelingslanden, met name in Afrika, waar het is geïntegreerd met de MiniPay app van Opera Browser.

UMA Protocol maakt de lijst compleet en biedt gedecentraliseerde orakeloplossingen die platforms zoals Polymarket ondersteunen, waardoor een transparante resolutie van marktresultaten wordt gegarandeerd.

Waarschuwing voor de risico’s

Ondanks deze veelbelovende inzendingen heeft Grayscale ook gewaarschuwd voor de risico’s die verbonden zijn aan de top 20 keuzes, daarbij verwijzend naar de hoge volatiliteit en onzekerheden op het gebied van de regelgeving. De vermogensbeheerder merkte op dat hoewel deze cryptocurrencies een sterk groeipotentieel hebben, ze ook unieke risico’s met zich meebrengen die niet voorkomen bij traditionele activa, waardoor ze niet geschikt zijn voor alle beleggers.

De bestaande sterke spelers van Grayscale, zoals Bitcoin, Ethereum en Solana, behouden hun posities en benadrukken hun voortdurende relevantie in de markt. Dit kwartaal werden echter ook Render, Mantle, ThorChain, Pendle, Illuvium en Raydium van de lijst uitgesloten, wat wijst op een verschuiving in de beleggingsfocus.

Diversificatie over de sector

De update signaleert de intentie van Grayscale om haar blootstelling over verschillende crypto-sectoren te diversifiëren, in lijn met opkomende trends zoals tokenized traditionele activa en de groeiende populariteit van memecoins. Hoewel de cryptomarkt zeer volatiel blijft, biedt Grayscale’s top 20 lijst een momentopname van activa die de komende maanden opmerkelijke prestaties zouden kunnen leveren.

Terwijl Grayscale haar kijk op crypto-investeringen uitbreidt, balanceert het bedrijf zorgvuldig het groeipotentieel met de inherente risico’s van de cryptosector. Met deze toevoegingen wil de vermogensbeheerder waarde genereren uit een reeks innovatieve projecten, terwijl ze beleggers waarschuwen om rekening te houden met de volatiliteit en onvoorspelbaarheid die deze ruimte kenmerken.

Lees meer over:
Grayscale

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...