Waarom is de Shiba Inu koers met bijna 50% gestegen de afgelopen week?

626 totale weergaven
Waarom is de Shiba Inu koers met bijna 50% gestegen de afgelopen week?

Ondanks dat veel mensen zich zorgen maken over een oververhitte markt, blijft de Shiba Inu koers stijgen. In de afgelopen zeven dagen is de koers met 48% toegenomen. Op maandag 23 september was de SHIB koers $0.000014, en vandaag is deze gestegen naar $0.000021. Wat zorgt voor deze stijging en kan SHIB ondanks de toenemende volatiliteit blijven groeien?

Markt toont meer interesse in Shiba Inu

De belangstelling voor Shiba Inu groeit. Volgens gegevens van Santiment bereikte het aantal SHIB tokens dat op één dag werd verhandeld op 26 september een hoogtepunt van 5,77 biljoen, het hoogste niveau in 10 weken. Deze toename laat zien dat er meer transacties plaatsvinden, wat vaak betekent dat mensen meer interesse tonen in de token.

Als dit aantal afneemt, betekent dat meestal dat er minder wordt gekocht en verkocht. Maar in het geval van Shiba Inu wijst de stijging erop dat er juist meer handel is. Dit komt waarschijnlijk door de stijgende koers en FOMO (Fear Of Missing Out), waarbij investeerders bang zijn om de kans op verdere winst te missen.

Een belangrijke factor in deze stijging is de activiteit van “whales”. Dit zijn grote spelers op de markt die grote bedragen verhandelen. Op 26 september waren er 75 transacties van meer dan $100.000, en er waren ook meer dan 10 transacties van $1 miljoen of meer. De laatste keer dat er zoveel whale activiteit was, was in augustus. Dit kan een teken zijn dat er nog meer stijging in de SHIB koers kan komen.

Sociale media speelt een rol bij de stijging

Naast de whale transacties zien we ook dat SHIB meer wordt besproken op sociale media. Dit wordt gemeten met “social dominance”, dat laat zien hoeveel er online over een cryptocurrency wordt gepraat. Als er veel gesprekken zijn, kan dat betekenen dat de markt positief is, wat vaak een teken is van een stijging in de koers.

Momenteel is er een sterke toename in deze sociale activiteit rondom SHIB. Dit kan FOMO versterken, waarbij mensen de token kopen om de stijging niet te missen. Hoewel FOMO soms leidt tot een correctie in de koers, lijkt het erop dat SHIB voorlopig in een opwaartse beweging blijft.

Technische analyse laat verdere groei van SHIB koers zien

Kijkend naar de technische analyse, heeft SHIB een belangrijke weerstand doorbroken. De koers is door een dalende driehoek gebroken die sinds 31 mei werd gevormd. Dit is positief nieuws voor SHIB, dat de afgelopen maanden vooral zijwaarts bewoog.

SHIB Price Analysis 90 Increase

De huidige koers van $0.000021 lijkt op een eerdere situatie in maart, toen de koers steeg naar $0.000035. De Bull Bear Power (BBP) indicator, die aangeeft of kopers (bulls) of verkopers (bears) de controle hebben, toont aan dat de kopers op dit moment de overhand hebben.

Een andere indicator, de Money Flow Index (MFI), laat zien hoeveel kapitaal er in SHIB wordt geïnvesteerd. Als deze indicator blijft stijgen, kan de SHIB koers in de komende weken met 80% stijgen, tot wel $0.000035.

Er is echter een kans op een daling als de MFI afneemt, wat zou betekenen dat de koopdruk afneemt. Ook als beleggers besluiten winst te nemen, kan de koers terugzakken naar $0.000015.

Lees meer over:
shiba inushiba inu koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...