Gaat de Cardano koers dalen? Dit signaal wijst op correctie van ADA

667 totale weergaven
Gaat de Cardano koers dalen? Dit signaal wijst op correctie van ADA

Een bekende indicator, de TD Sequential, heeft een verkoopsignaal afgegeven voor Cardano, wat zou kunnen wijzen op een kortetermijncorrectie van de ADA koers. Ali Martinez, een crypto-analist, deelde deze analyse op Twitter. De TD Sequential is een populaire tool die trends en mogelijke omkeringen in de koers aangeeft. Wanneer het een verkoopsignaal laat zien, kan dit betekenen dat de koers te hoog is opgelopen en een daling in zicht is.

ADA koers stijgt door renteverlaging

Cardano is de afgelopen week flink in waarde gestegen. Dit komt deels doordat de markt positief reageerde op de renteverlaging door de Amerikaanse centrale bank. De ADA koers bereikte op 16 september een laagste punt van $0,326 en steeg daarna door naar een piek van $0,415 op 27 september.

Op het moment van schrijven staat de Cardano koers rond de $0,40, wat een lichte daling van 0,30% in de afgelopen 24 uur betekent. Toch is de koers in een week met 13% gestegen. Beleggers hopen dat de koers zal stijgen tot $0,49, maar rond $0,44 kan er stevige weerstand zijn, vooral vanwege de dagelijkse SMA 200.

Ondanks deze stijging denkt Ali dus dat holders van ADA binnenkort winst kunnen gaan nemen. Mocht ADA echter onder de $0,40 zakken, dan zou de koers kunnen dalen tot onder $0,36, met een mogelijke consolidatie tussen $0,31 en $0,40.

Zeven jaar groei voor Cardano

Ondanks de schommelingen in de koers blijft het netwerk van Cardano groeien. Het project vierde onlangs zijn zevende verjaardag met indrukwekkende cijfers. Er zijn nu bijna 97 miljoen transacties op het netwerk, meer dan 10 miljoen native tokens, ruim 1,3 miljoen gedelegeerde wallets en meer dan 88.000 plutus-scripts.

Recent bracht Cardano een update uit voor zijn node-software (versie 9.2.0), die enkele verbeteringen en bugfixes bevat. Kort daarna kwam versie 9.2.1, die de prestatie van certificaatvalidatie verder optimaliseert.

Daarnaast is versie 1.16 van de Lace-wallet nu beschikbaar. Deze update biedt betere tools voor het beheren van meerdere adressen, verhoogt de beveiliging voor dApps en lost enkele bugs op.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...