BTC behaalt recordwinst in september: Wat nu?

537 totale weergaven

Bitcoin (BTC) heeft opnieuw zijn kracht laten zien door boven de $66.000 uit te stijgen, een teken dat de koers mogelijk op weg is naar $70.000.
Met een indrukwekkende winst van 12% in september overtreft BTC eerdere records en geeft het een positief signaal voor het vierde kwartaal.
Wat kunnen beleggers verwachten nu de bulls de overhand hebben?

 

De indrukwekkende prestatie van Bitcoin in september

De cryptomarkt bevindt zich momenteel in een positieve trend, met Bitcoin als leidende kracht. De afgelopen maand steeg BTC met maar liefst 12%, waarmee het boven het belangrijke niveau van $66.000 uitkwam.
Deze prestatie markeert een opvallende groei ten opzichte van eerdere jaren.
Interessant is dat een sterke september-prestatie vaak een voorbode is geweest van een nog beter vierde kwartaal, zoals in 2015 en 2016. Ook in 2023 lijkt dit patroon zich te herhalen.

Het herkennen van dit soort historische koersbewegingen is belangrijk voor investeerders. Wanneer september winstgevend is, volgt vaak een sterke afsluiting van het jaar.
Deze herhaling van patronen kan richting geven aan mogelijke koersbewegingen en daarmee aan beleggingsstrategieën.

 

 

Weerstand van $65.000 doorbroken: nieuwe mogelijkheden?

Bitcoin heeft onlangs de $65.000 grens doorbroken, een niveau dat eerder een stevige weerstand vormde. De recente prijsstijging boven deze grens geeft aan dat de markt optimistisch is over de verdere koersontwikkeling.
Het feit dat de prijs nu rond $66.000 blijft bewegen, suggereert dat de bulls sterk genoeg zijn om deze prijs als nieuw ondersteuningsniveau te behouden.

Mocht Bitcoin dit ondersteuningsniveau vasthouden, dan is er kans op een verdere stijging richting het prijspunt van $70.000 tot $73.777.
Dit zou een nieuwe fase van groei kunnen inluiden, met daarbij een verhoogde volatiliteit en mogelijk intense verkooppatronen in die prijsvork.
Investeerders houden dit niveau nauwlettend in de gaten, aangezien het mogelijk een sleutelrol speelt bij toekomstige koersbewegingen.

 

Bitcoin vormde op 26 september een outside-day candlestick-patroon en steeg boven de weerstand van $65.000, wat aangeeft dat de bulls de bears hebben overtroffen.

Bron: BTC/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

 

BTC’s vooruitzichten voor Q4 2023

Nu september uitzonderlijk sterk is afgesloten, zien de vooruitzichten voor Bitcoin in het vierde kwartaal er positief uit.
Historische data suggereren dat een winstgevende september vaak gevolgd wordt door een succesvol laatste kwartaal.

Toch blijft de markt altijd onvoorspelbaar. Mocht de prijs weer onder de $65.000 zakken, dan kan dat wijzen op een verzwakking van het huidige momentum en een mogelijke correctie naar lagere niveaus.

De kans op een voortzetting van de bullish trend is aanzienlijk, zeker gezien de recente prijsactie en eerdere jaren.
Toch is het van belang dat investeerders zich bewust zijn van de mogelijkheid van schommelingen en onverwachte bewegingen. Dit betekent dat ze flexibel moeten blijven en hun strategie mogelijk moeten aanpassen als de markt dit vereist.
Blijf daarom de koers goed in de gaten houden via onze website en abonneer je op onze notificaties door op het belletje rechts onderin de pagina te klikken.

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...